Chiar şi din arest a comis o inselăciune! O târgujiancă a alimentat contul unui retinut

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Gorj, au identificat suspectul unei infracţiuni de înşelăciune, comisă prin intermediul telefonului mobil.

La data de 14 noiembrie a.c., ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au dispus începerea urmăririi penale faţă de D.V.R., de 27 ani, din comuna Vladimir, judeţul Gorj, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, în luna iulie 2011, poliţiştii de investigare a fraudelor au fost sesizaţi de către o tânără de 22 ani, din municipiul Tg. Jiu, despre faptul că a fost victimă a infracţiunii de înşelăciune, comisă de către persoane necunoscute, prin intermediul telefonului mobil.

Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe suspect în persoana lui D.V.R., în prezent arestat în altă cauză şi încarcerat.

Din probatoriul administrat până în prezent a reieşit că suspectul, la data de 08.07.2011, prin intermediul telefoniei mobile, a trimis, aleatoriu, către partea vătămată un SMS, prin care a anunţat-o că este câştigătoarea unui premiu de 10.000 de euro şi a unei plasme TV.

Din neglijenţă şi fără a-şi lua vreo măsură de precauţie, partea vătămată l-a contactat pe suspect pentru a afla cum poate intra în posesia premiului.

În aceste împrejurări, suspectul, atribuindu-şi o calitate falsă, respectiv aceea de reprezentant al unei companii de prestigiu, i-a comunicat tinerei că pentru a intra în posesia premiilor, trebuie să vireze prin intermediul unui serviciu de transfer bani, suma de 1.100 lei.

Indusă în eroare, partea vătămată s-a conformat, a transferat suma de bani solicitată şi, mai mult, a fost convinsă să achiziţioneze cartele de telefonie mobilă în valoare de 66 euro, iar, ulterior, să îi comunice acestuia codurile de reîncărcare.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Cercetările continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: