Chibulcutean e integralistul turului la Pandurii

Fotbalistul cu toate meciurile jucate pentru Pandurii în acest tur de campionat este Alin Chibulcutean. Fundaşul a evoluat în toate cele 17 meciuri din tur, doar într-unul având o singură repriză în care nu a evoluat, cel cu CS Otopeni, când antrenorul Eugen Neagoe l-a pedepsit să stea pe bancă pentru o greşeală de la un meci anterior. Alin Chibulcutean a fost titular şi la jocurile din Cupa României cu FCM Bacău şi Universitatea Craiova, reuşind în acest tur să înscrie şi un gol în partida cu FC Argeş, acesta fiind şi primul său gol reuşit în liga I.  La cei 30 de ani împliniţi în urmă cu o săptămână, Alin Chibulcutean spune că se simte obosit după acest tur de campionat destul de solicitant pentru el.

Reporter: Eşti din nou integralistul echipei şi în acest tur, după ce anii trecuţi ai mai reuşit această performanţă, cum te simţi acum?

Alin Chibulcutean: Obosit în primul rând. A fost un tur de campionat dificil pentru noi şi solicitant pentru aceia care au jucat la fiecare meci. Eu de fapt n-am jucat toate meciurile, pentru că în cel cu CS Otopeni am jucat doar o repriză, dar nu am lipsit de pe teren la nici un joc. Am 17 jocuri în campionat jucate şi două în cupă în acest tur.

Rep.: Ce s-a întâmplat la meciul cu Otopeni, de ce ai intrat doar în repriza a doua?

A.C.: Aşa a decis antrenorul. Eugen Neagoe a considerat că greşisem la un meci anterior şi a decis să stau pe bancă. Era vorba de partida de la Mediaş, dar eu nu sunt convins că a fost greşeala mea dar dacă aşa s-a decis. De fapt fuseseră mai multe şi la alte meciuri şi antrenorul era atunci convins că eu fusesem vinovat şi a decis să nu mă mai folosească. Dar n-au fost probleme, Rusu s-a descurcat bine şi la acel meci şi cu alte ocazii cum a fost şi acum când Rus a lipsit mai mult timp.

Rep.: Cum a fost finalul de tur fără colegul tău obişnuit din zona apărării, Alin Rus?

A.C.: Eu zic că a fost la fel pentru că şi Rusu e un jucător bun şi nu au fost probleme, s-a şi văzut că echipa nu a pierdut nici un meci de când a lipsit Alin. Pentru el a fost mai greu pentru că a stat departe de teren atâta timp. Dar aşa s-a întâmplat să se accidenteze stupid la final de meci, pentru că era minutul 92 cred atunci când a sărit la o lovitură de cap şi apoi a căzut şi a călcat greşit suferind acea entorsă.

Rep.: Cum e să fi integralist şi la 30 de ani, nu îţi e greu să fi prezent meci de meci pe teren?

A.C.: E obositor şi nici uşor nu e. Am o vârstă dar m-am obişnuit aşa, eu nu prea am lipsit de pe teren la Pandurii decât două etape, odată când am avut unele probleme medicale mai minore. Dar de patru ani nu cred că am mai fost accidentat aşa grav să stau departe de teren mai mult timp. De fapt, în toată cariera mea am fost accidentat doar de trei ori. Îmi şi amintesc că prima dată m-a accidentat Vlădoiu la meciul meu de debut în Liga I, jucam cu Steaua şi primisem misiunea de a-l marca strict. La o fază în care eu îmi făceam treaba el a intram mai dur şi m-a lovit la genunchi. Ţin minte că mi  s-a umflat genunchiul rău după meci, deşi atunci pe loc nu mi-am dat seama că e grav. Am făcut lichid şi mi-au trebuit şase luni ca să mai revin din nou la joc. A doua oară m-am accidentat tot aşa de grav la Unirea Dej în liga a doua, când am suferit o smulgere de ligamente tot la genunchi şi am lipsit tot şase luni atunci. Iar ultima a fost la Bistriţa acum patru ani, când am suferit o lovitură pe aductori şi am rămas cu acea problemă care m-a afectat şi anul trecut. E bine că problema nu mai e aşa de gravă acum i nici nu mai joc cu injecţii ca anul trecut. Mă mai doare uneori dar iau un voltaren şi trece.

Rep.: Cum apreciezi că a fost acest tur pentru Pandurii, analizând acum situaţia din clasament şi jocul echipei?

A.C.: Eu zic că a fost bine pentru noi. Am avut primele etape  rezultate mai dar după venirea domnului Cârţu s-a schimbat situaţia. Cred că experienţa antrenorului şi-a spus cuvântul în acest caz pentru că lotul a fost acelaşi, chiar au lipsit o parte din jucătorii de bază ai noştri. Dar a fost bine, am reuşit să învingem Rapidul şi Vasluiul şi n-am pierdut decât un meci în nouă etape, cel de la Craiova. Părerea mea e că e un parcurs bun deşi cred că se putea şi mai bine. Dacă mai adăugăm şi cele două victorii din Cupa României atunci putem concluziona că a fost un tur reuşit pentru Pandurii.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: