Chinezii vin săptămâna viitoare la termo Rovinari

O delegaţie de chinezi este aşteptată la sfârşitul acestei luni, a anunţat Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de o delegaţie de 11 persoane, care va merge la Rovinari unde va fi construit noul grup energetic şi la Târgu Jiu unde sunt în discuţie alte proiecte.

Delegaţia chineză vine din  partea companiei China Huadian Engineering care este câştigătoarea licitaţiei pentru construirea noului grup energetic de minimum 500 MW de la Rovinari. Compania chineză va investi peste 1 miliard de dolari pentru realizarea acestei lucrări. Conducerea CE Oltenia spune că primii paşi au fost făcuţi, respectiv studiul de prefezabilitate şi fezabilitate. Acum, sunt aşteptaţi la noi discuţii pe această temă, dar şi despre alte posibile investiţii. Sosirea delegaţiei este anunţată pentru sfârşitul acestei luni. „Pe data de 31 martie, deci, lunea viitoare, vin 11 oficiali chinezi în Rovinari şi în Târgu Jiu. O să vedeţi şi o să fie o delegaţie cu care o să puteţi luaţi legătura la nivel de vicepreşedinte de companie. Pot spune că studiul de prefezabilitate şi de fezabilitate sunt gata”, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia.

China Huadian Engineering este una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, atât pe componenta de producţie, cât şi pe cea de construcţie. Până în prezent a realizat un număr de 212 centrale electrice în China, Malaezia, Cambodgia, Indonezia, având lucrări în desfăşurare şi în Turcia.
Din 2012 se tot discută despre demararea acestei investiţii. Acum se va decide cu exactitate şi unde va fi amplasată dat fiind faptul că în studiul de prefezabilitate au fost luate în calcul două posibilităţi. Se estimează că această investiţie va genera direct peste 500 de locuri de muncă.

ANUNŢ

Negocierile cu partea chineză pentru construcţia unei noi termocentrale la Rovinari sunt foarte avansate, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, la finalul vizitei efectuate în China. Dragnea a reluat faptul că autorităţile române intenţionează să construiască la Rovinari o nouă termocentrală, de 500 MW, cu randament dublu. "Cu aceeaşi cantitate de cărbune, obţii o cantitate dublă de energie şi, foarte important, se respectă normele de mediu", a spus Dragnea.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: