Discuţii cu Ambasadorul Poloniei, pe tema listării CEO la Bursă

Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a profitat de vizita ambasadorului Poloniei în România, prezent ieri la Târgu Jiu, pentru a discuta despre listarea la Bursă a companiei. Conducerea CEO intenţionează ca în luna octombrie a acestui an să vândă 15% din acţiunile companiei pe bursă. Polonia a trecut deja printr-un astfel de proces şi ar putea oferi sprijin complexului la listarea din toamnă. Există premise ca investitori polonezi să cumpere acţiunile CEO. 

În principal, discuţiile dintre Laurenţiu Ciurel şi Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, s-au referit la susţinerea unor pachete legislative comune de apărare a energiei bazată pe cărbune, în cadrul Parlamentului European. Ciurel spune că a privit Polonia ca pe un model în ceea ce priveşte politica energetică şi vrea colaborarea în acest domeniu între cele două ţări. “Ne legăm speranţele de colaborarea cu dânşii. Un sistem energetic în care peste 80% provine din cărbune, prin ardere, şi avem, foarte multe de învăţat de la polonezi. Sunt centrale care seamănă cu ale noastre, sunt centrale în condensaţie şi au abordat gradual problema şi foarte profesionist. În special este o intenţie de a avea o poziţie similară şi un suport tehnic din partea specialiştilor în promovarea unor pachete legislative pentru perpetuarea producţiei de cărbune şi energie în Parlamentul European. Suntem, ca mărime, după Germania, următoarele două ţări ca producători de cărbune”, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia.

Înainte de întâlnirea cu ambasadorul Poloniei în România, Laurenţiu Ciurel a spus că va discuta cu acesta şi despre listarea la bursă a acţiunilor CEO. „Sigur vom discuta şi despre acest aspect, pentru că toate companiile poloneze mari, din câte ştiu, e vorba de Tauron şi PG, sunt listate şi au pornit listarea în acelaşi mod ca şi noi. Cu pachete mici la început de 10-15%, după acea ei s-au dus la pachete mai mari, de 30-40%”, a mai spus Laurenţiu Ciurel, precizând că nu ştie dacă investitorii polonezi sunt interesaţi de cumpărarea de acţiuni de la CEO, dar „o să discutăm, ştiu că, oricum, au un know-how necesar şi experienţă pentru că au trecut o dată prin procesul ăsta”. 

Ambasadorul Poloniei în România a declarat că siguranţa energetică este foarte importantă mai ales în contextul actual când există tensiuni în ţările unde se află marii producători. „Polonia este un exemplu cum putem crea politică energetică proprie şi securitate energetică. Mai ales astăzi, când în Estul Europei se întâmplă anumite lucruri, este foarte important să sprijinim energia noastră. Trebuie să schimbăm opinia rea care este şi să-i dăm cea mai bună opinie. Mai ales că acum există cele mai noi tehnologii care ne permit să folosim energia ca să nu afectăm mediul. Despre asta aş vrea să discut cu autorităţile judeţului Gorj şi cu conducerea CE Oltenia, despre posibilitatea de a colabora Polonia cu România pe aceste domenii. Asta va contribui la mărirea siguranţei energetice comune”, a declarat Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România.    

Oficialul polonez a venit ieri la Târgu Jiu pentru a participa la expoziţia „În ritmul epocii. Viaţa Kazimierei Iłłakowiczówna”, ce a avut loc la Muzeul Judeţean Gorj. Totodată, ambasadorul a depus şi o coroană de flori la mormintele soldaţilor polonezi care se află la Cimitirul Eroilor din Târgu Jiu.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: