Chiriaşii ANL-urilor din Cărbuneşti părăsesc apartamentele

Chiar dacă Programul naţional “Renaşterea satului românesc-10 case pentru specialişti” stagnează, edilul local de la Târgu Cărbuneşti a găsit o soluţie pentru o acorda locuinţe specialiştilor din sănătate. Este vorba despre redistribuirea apartamentelor ANL la care au renunţat foştii chiriaşi, speriaţi de preţurile mari de cumpărare.

Chiriaşii ANL din Târgu Cărbuneşti au început să renunţe la locuinţe după ce au aflat că preţul de 407 euro/mp este acelaşi pentru toate localităţile din ţară. Chiar dacă în primă fază un număr de 4 familii îşi anunţaseră intenţia de a-şi cumpăra locuinţa, acum au cerut anularea cererilor. Ba mai mult, în ultima perioadă, 3 apartamente au fost cedate primăriei de către foştii chiriaşi care şi-au cumpărat locuinţe mult mai mari la preţuri mai ieftine. “Iniţial au fost 4 cereri de cumpărare a locuinţelor, însă de curând chiriaşi le-au anulat. Singurul motiv este preţul mare stabilit la nivel naţional, fără a se ţine cont de rangul localităţii. Mi se pare absurd să ceri pentru un apartament sau garsonieră din Târgu Cărbuneşti acelaşi preţ ca la Bucureşti şi Timişoara”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Locuinţele vor atrage specialişti

Apartamentele cedate primăriei de către foştii chiriaşi vor fi redistribuite specialiştilor peste aproximativ două săptămâni. “Avem trei apartamente ANL la care au renunţat foştii chiriaşi. Acestea vor fi redistribuite la 3 tineri medici specialişti care fac naveta de la Craiova şi Timişoara. Consider că un act medical de calitate nu se poate face uitându-te la ceas, cu grija trenului sau a autobuzului. Anul trecut, am acordat un apartament ANL unei familii  de medici din Republica Moldova care profesează la Târgu Cărbuneşti”, a declarat Mihai Mazilu. De asemenea, la Târgu Cărbuneşti, în apropierea spitalului, sunt în construcţie circa 100 de locuinţe ANL. “Dintre cele 100 de locuinţe ANL aflate în construcţie, cel puţin 20 vor fi distribuite specialiştilor. În momentul de faţă, avem înregistrate peste 40 de cereri pentru locuinţe din partea cadrelor medicale”, a mai precizat Mihai Mazilu.

Pentru demararea Programului Naţional “10-case pentru specialişti”, primăria Târgu Cărbuneşti a pus la dispoziţie 1500 mp de teren.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: