Chiriaşii din ACH nu mai au contract cu primăria

Locatarii din ACH au avut câştig de cauză în instanţă, dar au dat de alte probleme: contractul cu primăria a expirat. Oamenii se întreabă acum pe baza cărui document vor achita chiria.

Pe 2 septembrie contractul dintre primăria Târgu Jiu ş locatarii cartierului ACH a expirat. După ce au răsuflat uşuraţi că nu vor fi scoşi din case în plină iarnă, oamenii se întreabă acum pe baza cărui document vor da banii primăriei. “Ne-a expirat contractul, dar ei tot ne ia chirie. Nu ştiu dacă e legal, dacă nu e. Îmi taie o chitanţă şi atât. Nu-mi dau seama în baza cărui document ne încasează banii, dacă ne-a expirat contractul. Oricum ar fi să ne ia banii şi să nu ne dea afară că nu am unde să mă duc. Stau împreună cu soţul şi cei doi copii în apartamentul astă. Vă spun că dacă ar fi câştigat Băloi nu ştiu ce s-ar fi ales cu noi”, a declarat o locatară a cartierului ACH.

Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu au declarat că una dintre clauze prevedea prelungirea contractului iniţial, astfel încât aceştia vor putea plăti chirie fără nicio problemă. “Este absolut legală această taxă de chirie, chiar dacă a expirat contractul, deoarece una dintre clauze prevede această posibilitate de prelungire. Există un proces pe rol, iar până când nu se va da decizie definitivă şi irevocabilă vom încasa chirie ca şi până acum”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt la primăria Târgu Jiu.

În cartierul ACH locuiesc aproximativ 100 de familii, care au fost la un pas de a fi evacuate de proprietarul terenului pe care sunt amplasate locuinţele chiriaşilor.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: