Chiriţescu se retrage şi-i face mai mult loc lui Căruntu

Profesorul Dorel Chiriţescu a decis să se retragă din cursa pentru funcţia de rector al Universităţii Constantin Brâncuşi şi să-l susţină pe Constantin Căruntu, aflat şi el printre candidaţi. Aşadar, funcţia de rector va fi disputată pe 19 martie, cei doi candidaţi fiind profesorii Moise Bojincă şi Constantin Căruntu.

Chiriţescu, candidat pentru a doua oară la funcţia de rector, a explicat ieri într-un comunicat de presă de ce se retrage. „Poate că nu este momentul meu, așa cum unii dintre colegi mi-au sugerat subliminal. Am deja o plângere penală și mă aflu la a doua cercetare disciplinară din ultimele trei luni. Acesta este răspunsul nepotrivit al fostului rector la îndrăzneala de a-l fi concurat. El a înțeles că respectă legea și asigură un cadru normal de desfășurare a alegerilor, fabricând, la repezeală, dosare contracandidatului său. Evident că nu am cedat și nu mă voi lăsa intimidat“, spune asta, dar nu înainte de a sublinia că profesorul Căruntu ar fi soluţia pentru UCB. „Dl Constantin Căruntu, cred eu, poate aduce un suflu nou, antreprenorial; avem nevoie de o nouă strategie, care să dea independență Universității, ce nu trebuie să se bazeze, pentru a exista, doar pe taxele studenților și pe banii Ministerului. Cred că Dl. Căruntu va reuși, în calitatea de rector, să aibă o optică managerială care să readucă salariile și demnitatea fiecărui cadru didactic, permițându-ne să facem pași importanți în direcția calității“.

Este prima dată în istoria de două decenii a Universității când funcțiile sunt disputate cu adevărat, mai spune Chiriţescu.

DENUNŢ

Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB, a declarat ieri că se aştepta ca Dorel Chiriţescu să se retragă. Culmea, Gorun a mai spus că i-a aprobat dosarul de candidatură, deşi nu era complet, doar pentru a evita „victimizarea“ acestuia.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: