Chiriţescu şi Manta, verificaţi din nou de comisiile din UCB

Profesorii Dorel Chiriţescu şi Pantelimon Manta sunt din nou verificaţi de conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Senatul instituţiei de învăţământ a dispus într-o şedinţă din luna februarie constituirea a două comisii, una pentru cercetarea abaterilor disciplinare săvârşite de Dorel Chiriţescu, candidat la funcţia de rector, şi alta pentru activitatea lui Pantelimon Manta din perioada 2004-2008. Purtătorul de cuvânt al UCB nu a putut fi contactat vineri pentru acordarea unui punct de vedere.

Profesorul Dorel Chiriţescu va fi „anchetat“ de o comise din care fac parte profesorii Lucian Medar, Luminiţa Popescu, Gabriela Babucea, precum şi un reprezentant desemnat de sindicat. Respectiva hotărâre, precum şi multe altele, emise din decembrie 2011 încoace, rămân secrete pentru restul lumii. ”Respectiva hotărâre de Senat conţine lucruri extrem de grave. Asta pentru că instituie o nouă comisie pentru cercetarea mea disciplinară. Este inadmisibil ca unui candidat la funcţia de rector să i se constituie a doua comisie disciplinară într-un interval de trei luni. Este o metodă de intimidare pe care fostul rector Adrian Gorun mi-o aplică şi pe care îl acuz public cu această ocazie de încercare de intimidare. Este inadmisibil ca un candidat la funcţia de rector să fie tratat astfel”, susţine Dorel Chiriţescu. Totodată acestuia nici nu i s-a comunicat despre ce abatere disciplinară este vorba. „Nu mi s-a comunicat despre ce abatere disciplinară este vorba, nu mi s-au comunicat documente. Pur şi simplu într-una dintre zilele anterioare un coleg de-al meu, preşedintele comisiei Lucian Medar m-a invitat să merg la comisie să răspund la nişte întrebări pe care nu mi le comunica iarăşi”, susţine Dorel Chiriţescu.

Activitatea lui Manta din 2004, verificată acum

Tot în aceeaşi hotărâre se aprobă constituirea unei comisii care va analiza concluziile raportului privind activitatea profesorului universitar Manta Pantelimon din perioada decembrie 2004-decembrie 2008. Din respectiva comisie fac parte Ion Bâzoc, Ion Popovici şi Adrian Cornescu. În acea perioadă Pantelimon Manta a fost deputat, profesor la universitatea de Târgu Jiu, Petroşani şi Craiova şi şef de catedră. Manta spune că din ultima funcţie a demisionat şi nu ştia nimic despre acest raport, pe care îl consideră lipsit de logică. Manta a mai fost cercetat în urmă cu ceva timp şi de Comisia de Etică a universităţii. „Nu are nicio logică vis a vis de potenţiale urmări. În primul rând că e vorba de activitatea desfăşurată în perioada 2004-2008, aşa încât chiar ipotetic vorbind, deşi nu este absolut nicio abatere, dar chiar dacă ipotetic ar fi toate aceste lucruri sunt prescrise”, afirmă Pantelimon Manta.

„Eu am impresia că omul acesta dacă nu face un rău ziua nu poate dormi noaptea. Ceea ce mă surprinde este că membrii Senatului stau în genunchi la astfel de aberaţii pentru că constituirea comisiei în sine este ilogică”, afirmă Manta.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: