Motivul pentru care România nu participă la Eurovision 2024!

Consiliul de Administrație al TVR a luat decizia de a nu înscrie România la concursul Eurovision. Motivul invocat este cel de natură financiară, cei de la TVR susținând că în bugetul pe acest an nu există fonduri pentru Eurovision.

Deşi a beneficiat de o prelungire a termenului limită pentru înscrierea la concursul din 2024, mulțumită unei colaborări de tradiţie cu European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, TVR a anunțat că se vede nevoită să amâne participarea la Eurovision Song Contest pentru o ediţie viitoare.

”Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC). Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru", 4 „abţineri" şi 4 „împotrivă". Tot astăzi, Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional.

În acest an, pe lângă producțiile consacrate, TVR alocă resurse consistente pentru alte producţii şi proiecte prioritare. Printre acestea: transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare - automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare îndelung amânate”, se arată într-un comunicat al TVR.

Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului.

TVR menționează că, de-a lungul anilor, mai multe ţări precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord au decis să nu participe la concursul internaţional.

Vizualizări: 1,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: