Ion Țiriac, singurul om de pe planetă care deține două modele de automobile rare

Ion Țiriac deține una dintre cele mai impresionante colecții de mașini din lume. Majoritatea acestora sunt expuse în Băneasa, Ion Țiriac fiind singurul miliardar din lume care deține nu unul, ci două exemplare dintr-un model extrem de rar de automobil.

Cu o avere estimată la aproximativ două miliarde de dolari, Ion Țiriac a făcut investiții serioase în marea sa pasiune, mașinile. În prezent, fostul tenismen deține una dintre cele mai impresionante colecții din lume, în care se regăsesc foarte multe modele extrem de rare și de valoroase. Țiriac are și un alt motiv de mândrie: este singurul colecționar din lume care deține două exemplare dintr-un model extrem de rar, Rolls-Royce Phantom IV.

În prezent, Ion Țiriac are în colecție peste 300 de mașini, dintre care în jur de 150 sunt expuse în Țiriac Collection, din Băneasa.

Ziarul englez Daily Star l-a inclus pe Ion Țiriac într-o listă cu ”miliardari necunoscuți din sport” și jurnaliștii britanici au scris despre cele două bijuterii din proprietatea lui Ion Țiriac: ”Pe lângă faptul că deține un avion privat, Țiriac este pasionat și de mașini. Se spune că este singura persoană de pe planetă care deține nu una, ci două Rolls Royce Phantom IV”, scriu cei de la Daily Star.

Potrivit site-ului oficial Țiriac Collection, ”Phantom IV este cel mai exclusivist model Rolls-Royce construit vreodată”.

Modelul a fost fabricat între anii 1950 - 1956 și au fost realizate doar 18 exemplare. În prezent mai există doar 16 unități Rolls Royce Phantom IV în toată lumea și Ion Țiriac deține două dintre ele. Unul dintre ele i-a aparținut lui Aga Khan al III-lea, Imam al comunității Nizari Ismaili. Acest exemplar a fost primul dintre cele 18 construite de firma britanică. Al doilea exemplar de Rolls Royce Phantom IV deținut de Ion Țiriac i-a aparținut lui Ernest Hives - director Rolls Royce. Înainte să ajungă în colecția Țiriac, mașina s-a aflat și în proprietatea Ducesei de Kent.

Rolls Royce a realizat modelul Phantom IV ”la ordinul special al Majestăților Sale Regale, Prințesa Elizabeta și Ducele de Edinburgh, se mai arată pe site-ul Țiriac Collection.

Ulterior, modelul a fost apreciat și solicitat de diverse personalități din lume și Rolls Royce a decis să construiască încă 18 modele.

Ion Țiriac este și singura personalitate din lume care deține în colecția sa toată seria de Rolls Royce Phantom, de la I la VII.

Galerie foto






Vizualizări: 2,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: