Credit pentru reabilitarea unui drum județean. „Să nu ne facem de rușinea lumii”

Consiliul Județean Gorj are în plan să obțină un credit ca să asfalteze două drumuri importante. Este vorba de două șosele județene care traversează localitățile Vladimir și Padeș, drumuri pe care președintele Consiliului Județean Gorj le vrea modernizate până în 2021, când se vor împlini 200 de ani de la Revoluția ondusă de Tudor Vladimirescu.

Prima variantă la care s-a gândit Cosmin Popescu este să ceară sprijinul Guvernului. Dacă nu vor obține bani pe niciun program, autoritățile județene iau în calcul inclusiv un credit.

Cosmin Popescu a explicat care este primul drum care are nevoie urgent de reabilitare: „Drumul ce traversează localitatea Padeș, pentru că acolo o să avem manifestări la monumentul Revoluției lui Tudor Vladimirescu. Sunt 18 kilometri pe care vorbisem să mergem spre Ministerul Dezvoltării printr-un act separat, să obținem finanțare să pregătim așa cum se cuvine anul 2021. Indiferent cine va fi la conducerea Consiliului Județean, aceste lucruri trebuie făcute”.

O altă șosea administrată de Consiliul Județean Gorj, care care arată deplorabil, este chiar în localitatea natală a lui Tudor Vladimirescu. În Vladimir, drumul care duce spre Casa Memorială a lui Tudor este plin de gropi și nămol. „Al doilea drum important este de 34 de kilometri, cel care traversează localitatea Vladimir, drum ce duce către Casa Memorială. Vrem, nu vrem, în 2021, că e Cosmin Popescu, că nu e, la Casa Memorială Tudor Vladimirescu o să fie o grămadă de manifestări și cred că nu trebuie să ne facem de rușinea lumii să nu avem drumul. Sper să înțeleagă și Guvernul să introducă aceste două drumuri județene într-un program de reabilitare, așa cum s-a făcut în Alba, pentru a se sărbători cum se cuvine 1 Decembrie, Centenarul, dacă nu, voi face un credit să demarăm aceste proiecte ca până în iunie, anul viitor, să avem o procedură în derulare, să încercăm să facem cât mai mult pe aceste drumuri”, a mai spus Cosmin Popescu, la Sud FM.

Vizualizări: 3,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: