Chivu, incompatibil. Vîlceanu: Rămâne preşedinte la PNL Rovinari

Doi foşti viceprimari din Gorj au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate. Este vorba de fostul viceprimar din Rovinari, Laurenţiu Chivu, care a făcut parte timp de un an din consiliul de administraţie al Colegiului „Gheorghe Tătărescu” Rovinari şi de fostul viceprimar din Drăguţeşti, Irinel Ungureanu, care a fost administrator unic în cadrul firmei Virgis Iris SRL. Cei doi sunt acum consilieri locali şi îşi vor păstra mandatele doar dacă vor contesta deciziile ANI.

Laurenţiu Chivu a anunţat deja că va contesta decizia ANI, mai ales că legea a fost schimbată şi acest tip de incompatibilitate nu mai este prevăzut. Legea nu este încă în vigoare, aşteptând să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. „Toţi viceprimarii din ţară au făcut parte din consiliile de administraţie din învăţământ”, a spus Chivu, care a menţionat că nu a fost remunerat şi a avut viză de legalitate de la secretarul primăriei. Fostul viceprimar a spus că legea avea mici scăpări şi aşteaptă promulgarea legii de modificare. Chivu a mai precizat în intervenţia de la Radio Infinit că îşi doreşte o candidatură la primărie în 2020, dacă rovinărenii vor dori asta.

 Susţinut de Vîlceanu

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, îl susţine fără rezerve pe Chivu şi spune că acesta va rămâne preşedintele filialei de la Rovinari. Deputatul spune că alesul local va contesta decizia ANI şi că sunt mulţi care au câştigat în instanţă, chiar dacă sunt şi alţii care au pierdut.

PNL are un discurs de respectare a legii când este vorba de pesedişti aflaţi în incompatibilitate, dar lucrurile se schimbă când este vorba de liberali. „Probabil a fost reclamat de primar sau de cineva din anturajul primarului. Aşa cred. De fapt, sunt sigur”, a transmis Vîlceanu.

Primarul din Rovinari, Robert Filip de la ALDE, s-a limitat la a fi ironic şi a spus că Laurenţiu Chivu se califică acum pentru a fi preşedinte la PNL Gorj, nu numai la PNL Rovinari.

Vizualizări: 1,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: