Cîlnic, printre comunele cu cele mai multe proiecte în 2021

Anul 2021 s-a dovedit a fi unul bun pentru autoritățile locale din comuna Câlnic. Localitatea se numără printre comunele cu cele mai multe investiții derulate în acest an. Agenda primarului Dumitru Vulpe a fost una plină de proiecte, care au primit finanțare europeană și guvernamentală, iar multe dintre acestea vor fi recepționate anul viitor.

Una dintre investițiile importante pentru comunitate este realizarea unui dispensar medical și a unui centru de permanență, ambele proiecte realizate prin PNDL cu o valoare de aproximativ 2.000.000 de lei. Lucrările la noua locație în care va funcționa dispensarul medical, un cabinet stomatologic dar și centrul de permanență au început încă din anul 2019. De precizat este faptul că în comuna Câlnic funcționează de 7 ani un centru de permanență care asigură asistență medicală 24 de ore din 24.

Și administrația publică locală va funcționa în viitor într-un nou sediu, realizat prin Compania Națională de Investiții. În prezent funcționarii din comuna Câlnic își desfășoară activitatea într-o locație cu o vechime de peste 8 decenii. Aici a funcționat cândva o judecătorie, dar și școala primară. Deja a fost predat amplasamentul pentru realizarea noii primării care se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro și termenul pentru executarea lucrărilor este de doi ani.

Noul sediu al primăriei va fi în spatele actualei clădiri, chiar lângă Centrul de Informare Turistică. În momentul în care investiția va fi finalizată, iar funcționarii se vor muta în casă nouă, vechea primărie va fi demolată în locul ei va fi amenajat un parc.

În comuna Câlnic se construiește și o grădiniță cu program prelungit, a cărei arhitectură este cu totul deosebită. Investiția este realizată prin PNDL și se ridică la suma de aproximativ 2.000.000 de lei. Lucrările la grădinița cu program prelungit au început în 2019 și ar trebui finalizate anul viitor. Tot aici va fi amenajat și un loc de joacă cu totul deosebit, realizat pe fonduri europene, care are o valoare de aproximativ 140.000 de euro. Pe lângă mobilierul specific unui astfel de loc, aici va fi și o pistă pentru bicicliști.

Și un after-school realizat cu finanțare europeană a prins contur în comuna Câlnic. Acesta este construit în centrul comunei și are o capacitate de 38 de locuri Aici vor putea merge elevii din clasele I-VIII după orele de curs. Valoarea investiției depășește 500.000 de euro, iar lucrările au început în anul 2019, dar au stagnat pentru câteva luni din cauza pandemiei.

S-a lucrat în ritm alert în comuna Câlnic și la asfaltarea drumului comunal 96 care face legătură cu localitatea Peștișani. Investiția realizată cu bani de la bugetul s-a ridicat la aproximativ 500.000 de lei. Drumul care a fost reabilitat a mai fost asfaltat cu ani în urmă, dar s-a degradat.

Autoritățile locale din comuna Câlnic au reușit să salveze și Căminul Cultural din satul Vâlceaua, care era în paragină. Aici va funcționa în viitor un cămin de zi pentru bătrânii din comună. Căminul va fi realizat cu fonduri europene, iar investiția se ridică la aproximativ 700.000 euro. Aceasta era singura soluție pentru salvarea acestei clădiri vechi din Câlnic. Căminul de zi pentru bătrâni are ca termen de finalizare anul 2023.

Vizualizări: 1,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: