Cinci ambulanțe noi pentru SAJ Gorj

Cinci ambulanțe noi vor ajunge în Gorj. Achiziția s-a făcut deja, la nivel național. Autospecialele vor fi recepționate săptămâna viitoare când vor fi aduse la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Vestea bună este că aceasta este doar prima tranșă pentru că vor mai ajunge în parcul auto încă 29 de ambulanțe noi.

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj va primi cinci autospeciale noi, de tip B 4X2. Mașinile fac parte din lotul de 34 de ambulanțe ce vor fi recepționate pe 17 decembrie, pentru a fi distribuite stațiilor din Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Dotările Serviciilor Județene de Ambulanță vor continua până în luna mai, anul viitor. Ambulanțele au fost cumpărate de Ministerul Afacerilor Interne.

În Gorj, este nevoie acută de noi mașini pentru că aproape toate au norma de casare depășită și ar trebui să ajungă la fier vechi, nu să mai transporte medici și bolnavi. „Starea parcului este destul de precară. 33 de ambulanţe sunt în inventarul Serviciului de Ambulanţă. 72% sunt cu norma de casare expirată. Ar mai fi nouă ambulanţe fără normă de casare. Restul sunt cu norma depăşită. Avem promisiunea că o să primim 34 de ambulanţe, câte sunt necesare”, a declarat Constantin Mitroi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: