“Vestele galbene”, la Rovinari

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a spus că depozitul de cărbune va continua să polueze localitatea cel mult până în primăvară. “Depozitul poluează într-un mare fel, iar cei de la CEO au avut lipsa de bun simț să spună că s-au făcut măsurători și îndeplinesc normele de mediu. Să vină mâine să vadă. Am fost acum la un târg de iarnă și în curtea școlii era o negreală... la 200 de metri de depozit. Și în sala de sport la fel, că luau copiii pe cizme”, a spus primarul.

Depozitul a fost redeschis prin hotărâre de guvern până în primăvară, din motive de siguranță energetică a țării. Filip spune că pe viitor nu va mai accepta deschiderea acestui depozit de cărbune. “Dacă vor să facem și noi pe vestele galbene, facem, că nu ne este greu. Dacă își bat joc de noi în continuare, vom face treaba asta”, a spus Filip la Tele3.

Depozitul va rămâne deschis până pe 31 martie. Mișcarea “Vestele galbene” a fost lansată în Franța, acolo unde au fost proteste uriașe (foto), violente, împotriva scumpirii carburanților. (A.A.)

Vizualizări: 3,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: