Autoritățile din Cărbunești mută nisipul din drum

Grămezile de nisip din satul Cojani, Târgu-Cărbunești, vor fi mutate din mijlocul drumului. Sunt asigurările venite de la primarul Dănuț Birău care susține că nu avea unde să pună materialul antiderapant, dar va încerca să elibereze carosabilul pentru ca traficul să nu fie îngreunat în zonă.

Materialul antiderapant a fost pus pe un sens de mers în satul Cojani. S-a întâmplat în urmă cu o săptămână. Mulți localnici n-au văzut acțiunea cu ochi buni și au sesizat că traficul se desfășoară cu dificultate din cauza acestor grămezi de nisip. „Sunt grămezile puse una după alta, în pantă. Știm că este nevoie de nisip la iarnă, că se formează ghețuș, polei, dar nu putem pune nisipul chiar în drum. Nu poți să mergi decât pe un sens”, a spus un localnic. „Noaptea vor fi probleme. Nu este iluminat și nu vezi grămezile de nisip. Poți oricând să te oprești în ele. Nu au fost puse cu cap. Până acum, erau puse mai jos și veneau oamenii de la deszăpezire și luau cu roaba și aruncau acolo. Nu se circulă decât pe o bandă. Cealaltă este ocupată cu materialul”, a fost sesizarea unui alt localnic din zonă.

În timp ce oamenii sunt dispuși să semnalizeze ei grămezile de nisip, autoritățile anunță că vor reveni în zonă. „Noi nu am avut unde să punem acel material antiderapant. Sunt șanțuri pe marginea drumului. În lateral, nu era loc. Riscam să împingem nisipul în șanț, să se colmateze, iar la iarnă să intre apa sub asfalt. Este un drum pe care l-am asfaltat în urmă cu doi ani și deservește circa 150 de familii. Nici nu este o zonă cu trafic prea intens. Rar se întâlnesc două mașini pe acel drum. Mai sunt și răutăți. Oricum noi vom merge acolo cu un utilaj și vom duce nisipul mai în lateral ca să nu încurcăm circulația”, a spus Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: