Cinci ani de încercare pentru Fluerătoru

Verdict cu suspendare pentru fostul sindicalist de la Motru, Cristea Fluerătoru, într-unul din cele două dosare penale în care este judecat pentru evaziune fiscală. Unul dintre procese de abia a început la Tribunalul Gorj, în timp ce în celălalt instanța a dat acum un prim verdict, sentința nefiind una definitivă, în dosar având calitatea de inculpată și firma pe care Fluerătoru a condus-o și în contabilitatea căreia a introdus aproape 150 de facturi fiscale fictive pentru a diminua baza impozabilă datorată statului, decizia fiind luată în condițiile în care inculpatul mai avea o condamnare cu suspendare de 1 an de zile.

„Condamnă pe inculpatul Fluerătoru Cristea la: - 2 ani şi 4 luni (doi ani şi patru luni) închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. (…) Anulează suspendarea condiţionată privind pedeapsa de 1 an închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 5 din 13.01.2012, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 94 din 26.03.2012. (…) Contopeşte pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare stabilită în prezenta cauză cu pedeapsa de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 4 luni (doi ani şi 4 luni) închisoare(…) Suspendă executarea pedepsei rezultante, sub supraveghere. În baza art. 86/2 C.pen. din 1969 stabileşte termen de încercare de 5 ani”, a decis instanța.
În ceea ce privește firma lui Fluerătoru, magistrații au decis condamnarea acesteia. „Condamnă pe inculpata persoană juridică S.C. TISECO CONSTRUCT S.R.L. Motru, reprezentată de administratorul judiciar INSOL Industry IPURL TG-JIU - prin lichidator judiciar Tudosie Maria la: - 20.000 lei amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Aplică inculpatei persoană juridică pedeapsa complementară a obligării de a difuza hotărârea de condamnare. În baza art. 71/7 C.pen. din 1969, hotărârea de condamnare va fi difuzată de 5 ori în extras pe cheltuiala inculpatei persoană juridică într-un cotidian local”, a stabilit Tribunalul Gorj, judecătorii hotărând și anularea facturile provenite de la firme fictive ale unor romi din Strehaia și sau chinezi din București.
Inculpații, adică Fluerătoru și firma sa, au fost obligați de magistrați să plătească statului banii pe care nu i-au achitat atunci când trebuia, prejudiciul fiind unul destul de mare. „Obligă inculpaţii în solidar la plata sumei de 186.081, cu accesoriile aferente calculate potrivit Codului de procedură fiscală, până la data achitării integrale a debitului către partea civilă Statul Român reprezentat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj - cu titlu de despăgubiri civile. Constată că inculpatul Fluerătoru Cristea a achitat din prejudiciu suma de 10.808 lei, conform chitanţelor depuse la dosar”, a mai decis instanța.

Vizualizări: 803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: