Puşcărie pentru un fost inspector antifraudă

Magistrații gorjeni au dat marţi verdictul în dosarul ce îl vizează pe un fost inspector antifraudă de la ANAF Târgu Jiu, dat afară de la locul de muncă în cursul anului trecut, când a și fost acuzat de fapte de corupție. Anterior, inspectorul se plânsese de programul prea greu de lucru și de alte nemulțumiri pe care le avea la adresa șefilor săi, acum el primind vestea că ar urma să stea vreo trei ani după gratii dacă decizia dată de magistrații gorjeni va rămâne și cea finală.

„Condamnă inculpatul Durlă Grigore, cu studii superioare, căsătorit, de cetăţenie română, fără ocupaţie, fără antecedente penale, la: - 2 ani şi 8 luni (doi ani şi opt luni) închisoare (…)Condamnă acelaşi inculpat la: - 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale. (…)Condamnă acelaşi inculpat la: - 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la mărturie mincinoasă. (…)Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 8 luni închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare, (…)confiscă de la inculpat suma de 500 lei”, a decis instanța.
Durlă a mai primit o veste proastă, instanța dispunând confiscarea de la acesta a unei sume mari de bani, precum și condamnarea unui cumnat al său, trimis și el în judecată de către procurorii DNA. „Condamnă inculpatul Bilan Doru, căsătorit, de cetăţenie română, fără ocupaţie, fără antecedente penale, la: - 3.600 lei amendă, corespunzător unui număr de 180 zile amendă, potrivit dispoziţiilor art. 61 alin. 1 şi 4 lit. c C.pen. în cuantum de 20 lei/zi amendă. (…) Obligă inculpatul Durlă Grigore la 13.000 lei cheltuieli judiciare statului şi inculpatul Bilan Doru la 1.000 lei cheltuieli judiciare statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a stabilit Tribunalul Gorj.
Durlă și cumnatul său au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Craiova, care susțin că bărbatul, ca inspector antifraudă la ANAF Târgu Jiu, în vara lui 2014 și în martie 2015 a cerut și primit materiale de construcție pentru a-l favoriza pe patronul firmei de la care le-a cerut. „A pretins și primit la intervale diferite, dar în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, materiale de construcții (țevi de metal și plasă de sârmă) și o canistră de metal, în valoare totală de 750 lei, de la o persoană (martor denunțător în cauză), promițând că, în schimbul bunurilor, va interveni pe lângă colegii săi, în favoarea societății comerciale administrate de acesta, cu prilejul controalelor fiscale efectuate la sediul firmei respective. La data de 06 mai 2015, inculpatul Durlă Grigore și-a atribuit fără drept calitatea de inspector antifraudă, pe care nu o mai avea de la data de 03 aprilie 2015 (când expirase termenul de preaviz prevăzut în Ordinul Președintelui A.N.A.F. prin care s-a dispus eliberarea sa din funcție), în cadrul unui control efectuat la o societate comercială din municipiul Târgu Jiu, îndeplinind acte legate de acea calitate, respectiv efectuarea de investigații și evaluări de specialitate în vederea prevenirii și descoperirii faptelor de fraudă fiscală. Totodată, inculpatul Durlă Grigore l-a determinat pe inculpatul Bilan Doru, să facă afirmații mincinoase cu privire la împrejurări esențiale, în scopul de a-i susține apărările în cauza penală instrumentată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova”, a comunicat DNA la finalul cercetărilor.

Vizualizări: 2,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: