Cinci cazuri noi de Covid-19 în Gorj

Cinci cazuri noi în Gorj și 315 infectări la nivel național au fost raportate duminică de Grupul de Comunicare Strategică. Într-un interval de 24 de ore au fost înregistrate și 12 decese (8 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Galați, Sibiu, Suceava și Vrancea. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În Gorj s-a ajuns la 196 de persoane infectate de la începutul pandemiei, doar 56 mai fiind acum sub tratament. „În data de 21 iunie 2020, ora 9.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 196 cazuri confirmate cu COVID-19 pe raza județului Gorj, din care 132 persoane vindecate și externate, 53 persoane internate în spitale din județul Gorj, 3 persoane internate în spitale din județele de domiciliu și 8 persoane decedate”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Gorj.

La nivelul județului mai sunt 20 persoane în carantină instituționalizată și 1.595 în autoizolare la domiciliu. În izolare este și primarul din Târgu Jiu, al cărui test este negativ, dar și mai mulți directori din primărie.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri, prefectul de Gorj le-a recomandat cetățenilor să rămână prudenți. "Trebuie să fim în continuare precauți, să dăm dovadă de responsabilitate, să purtăm masca, în mod corect, în toate spațiile închise, să evităm pe cât posibil locurile aglomerate și să respectăm cu maximă atenție regulile de igienă. Dacă veți ține cont de toate aceste reguli simple și le veți trata cu maximă seriozitate, implicare și respect pentru comunitate, vă veți proteja sănătatea dumneavoastră, a familiilor dumneavoastră, a prietenilor sau a colegilor", este apelul prefectului Cristinel Rujan. 

Vizualizări: 3,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: