Secție din Spitalul Târgu Jiu, dezinfectată. Bolnavii au fost mutați!

Întreaga Secție Medicală I, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost închisă pentru dezinfectare. Bolnavii care au urgențe sunt direcționați către celelalte secții medicale ale spitalului. Decizia vine ca urmare a faptului că o asistentă din spital a fost infectată cu Covid 19 și internată apoi în Secția de Boli Infecțioase.

Primele semne că asistenta s-a infectat cu noul coronavirus au venit de la începutul acestei săptămâni când femeia a rămas fără gust și miros. „Au fost recoltate probe de exudat nazal si faringian pentru COVID-19, probe care au fost preluate si lucrate in cadrul laboratorului de genetica al SJU TarguJiu. Probele prelucrate au confirmat, din pacate, suspiciunea medicilor, pacienta fiind internata pe sectia de boli infectioase, cu o stare generala stabila”, a anunțat medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Imediat, Direcția de Sănătate Publică Gorj a demarat o anchetă epidemiologică în spital, iar secția Medicală I urmează să fie dezinfectată. Până acum nu au fost testate alte cadre medicale și nici pacienți care au intrat în contact cu asistenta. „Este in curs dezinfectia sectiei Medicala I, iar internările de urgență au fost redirecționate către celelalte secții medicale. Testarea personalului medical și a pacientilor internați se va efectua după finalizarea anchetei epidemiologice, conform protocolului în curs”, a mai spus Alexandru Nițu.

Asistenta a fost internată în Secția de Boli Infecțioase a unității medicale. Este primul caz de cadru medical infectat cu Covid, în Gorj, după ieșirea din starea de urgență.

Vizualizări: 2,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: