Cinci dale şi-un tub spart în realitate, pod pe piloni în acte

60 de familii din Scoruşu riscă să rămână izolate pentru că podul care face trecerea peste râul Râpa, poate să se dărâme în orice moment. Consolidarea acestui podeţ a fost una dintre multele promisiuni ale primarului, în schimbul voturilor. Localnicii ameninţă cu proteste în faţa Prefecturii Gorj, în cazul în care nu va începe consolidarea podului. Oamenii au ajuns în această stare după ce şi-au epuizat toate încercările. Punctul culminat a fost o adresă venită de la Consiliul Judeţean prin care le-a fost comunicat faptul că podul este în stare foarte bună.

Un număr de 85 de persoane au semnat un tabel şi au formulat o cerere prin care solicită o rezolvare a problemei cât mai repede. Oamenilor le este frică să nu se întâmple vreo nenorocire şi să nu se poată interveni. Podeţul din punctul Râpa, sat Scoruşu nu poate fi traversat de maşini de mare tonaj, motiv pentru care oamenii spun că în cazul unui incendiu pompierii nu vor putea interveni. „Dacă doamne fereşte are loc un incendiu, maşinile pompierilor nu vor putea trece podul pentru că se dărâmă, este susţinut de un tub prins în nişte pari de lemn. Unde s-a mai pomenit aşa ceva- Dacă ia vreo casă foc ardem tot satul de la un cap la altul“, spune unul dintre semnatarii tabelului. Oamenii spun că se roagă de primar să meargă în zonă pentru a vedea măcar situaţia, dar refuză. „I-am spus primarului să vină măcar să se uite, dar nu vrea. Ne arăta proiecte pentru acest pod în campania electorală pentru a-l vota, dar acum că s-a văzut primar a uitat de noi“, spune un Aurel Ilea, un alt localnic. Podeţul a fost dărâmat în urmă cu câţiva ani de apele mari şi a fost construit unul provizoriu pe care nu au acces maşinile de pompieri şi ambulanţele. De atunci însă nu a fost construit un pod care să aibă susţinere.

Parii de lemn, stâlpi de beton pentru Consiliul Judeţean

În urma unei adrese către Consiliul Judeţean Gorj o comisie a mers la faţa locului şi a întocmit o notă de constatare. Răspunsul i-a uimit însă pe localnici. În nota de constatare este specificat că podul este construit din stâlpi de beton. Fals, spun cetăţenii. „Cum să spună că podul este din stâlpi de beton când este susţinut de un tub care la rândul lui este ţinut de nişte pari de lemn, aşa ceva este aberant. Probabil oamenii ăia au venit şi au mâncat împreună cu primarul, nu cred că au trecut pe aici“, spun localnicii. În cazul în care podul nu va fi reabilitat, aproximativ 60 de familii vor rămâne izolate. „Dacă nu vor interveni o să rămânem ca astă iarnă când nici maşina cu pâine nu mai putea trece, suntem vai de capul nostru“.

Primarul: „Într-adevăr podul nu este construit bine“

Primarul vine acum cu alte promisiuni şi spune că podul va fi reabilitat până la sfârşitul acestui an. Mai mult decât atât, Constantin Ţucu spune că se poate circula fără probleme pe acest pod. „Nu este adevărat că nu se poate circula. Pot trece şi ambulanţe şi maşini de pompieri. Într-adevăr podul nu este construit bine, dar se poate traversa cu orice maşină“, a declarat primarul comunei Borăscu, Constantin Ţucu.

Primarul este însă contrazis chiar de autorităţile de intervenţie. „Podul din satul Scoruşu apare în evidenţele noastre ca fiind neaccesibil, adică o autoutilitară nu poate traversa acest pod“,  a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: