Cinci din şase jucători infectaţi ai Craiovei s-au vindecat în cinci zile

FCU Craiova 1948 a efectuat miercuri o nouă testare pentru depistarea virusului COVID-19 și, potrivit informațiilor oferite de club, rezultatele au ieșit negative la întregul lot, cu două teste neconcludente. Craiovenii au avut la finalul săptămânii trecute şase cazuri de coronavirus în lot, jucătorii vindecându-se în cele cinci zile.

Cu două excepții, Marian Stoenac (mijlocaș, 27 de ani) și Radu Criștiu (fundaș stânga, 22 de ani), ale căror teste au fost neconcludente, toţi jucătorii de la FCU pot reveni la antrenamente. Cei doi vor reface analizele în perioada următoare, dar șansele ca partida din etapa a doua cu FK Csikszereda să fie anulată sunt nule, după cum precizează ”FC U” Craiova.

Oltenii nu au evoluat în prima etapă din Liga 2, pentru că întâlnirea cu Ripensia a fost anulată, după ce șase jucători ai alb-albaștrilor au fost testați pozitiv. La acel moment, portarii Robert Popa (17 ani), Sorin Mogoșanu (27 de ani) și Mario Enache (16 ani) și jucătorii de câmp Costinel Gugu (28 de ani), Radu Criștiu (22 de ani) și Vlad Pop (20 de ani) au ieșit ca fiind purtători ai virusului.

Acum, cinci dintre ei nu mai au sigur în organism noul coronavirus și pot juca. Meciul restant cu timișorenii va avea loc miercuri, 9 septembrie.

Noul protocol medical permite desfășurarea jocurilor și după ce se descoperă infectări în cadrul unei echipe. Fotbaliștii respectivi trebuie izolați de restul, lotul face o nouă testare, iar dacă rezultatele ies negative, iar Direcția de Sănătate Publică dă avizul, atunci partida are loc la data la care este programată.

Vizualizări: 639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: