Pandurii a ieşit din izolare şi a reluat antrenamentele

Pandurii a reluat miercuri antrenamentele după patru zile de pauză în care întreaga echipă a intrat în izolare. După ce au efectuat miercuri dimineaţă o nouă serie de teste RT-PCR jucătorii s-au putut antrena normal miercuri seară, testele fiind negative.

Jucătorii echipei Pandurii Târgu Jiu au ieşit miercuri din izolarea impusă de Direcţia de Sănătate Publică Gorj, după ce un jucător fusese diagnosticat sâmbătă cu infecţie de COVID-19.  În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că jucătorii trebuie să fie izolaţi până când vor avea două teste negative. Primul test negativ a fost cel de sâmbătă. Când a fost de fapt depistat primul caz de infectare, al doilea test de miercuri permiţând echipei să se antreneze în efectiv aproape complet. Singurul absent este jucătorul infectat care, fiind asimptomatic, a dost externat şi se află acasă în izolare, timp de 14 zile, sau până la următorul test negativ, conform normelor medicale şi de sănătate publică în vigoare.

Pandurii s-au antrenat pe acelaşi teren de pregătire pe care îl foloseşte şi ACS Viitorul Târgu Jiu, adică pe terenul trei de antrenament pe care s-a permis, ilegal, şi prezenţa unei alte echipe, deşi regulamentele FRF în vigoare nu permit acest lucru.

Federaţia a luat această decizie anticipând astfel de cazuri în care un jucător al unei echipe, sau mai mulţi, ar putea fi infectaţi, şi astfel s-ar infecta şi jucătorii altei echipe. Cum testele se repetă la un interval de 14 zile, este cât se poate de probabil ca ambele echipe care folosesc în comun terenul să se infecteze reciproc în această perioadă. Mai ales că dimineaţa, Viitorul intră pe teren imediat după ce încheie Pandurii şedinţa de pregătire.

Vizualizări: 745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: