Cinci gorjeni, reţinuţi pentru furt de la calea ferată

Cinci bărbaţi din Gorj, suspecţi de comiterea mai multor furturi de componente ale vagoanelor de transport marfă, au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale - IGPR, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant.

În noaptea de 4 spre 5 iulie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - IGPR, au prins în flagrant cinci bărbaţi, din Gorj, în timp ce ofereau spre vânzare, în pădurea de lângă oraşul Strehaia, şase distribuitoare de aer sustrase de la vagoanele de marfă ce asigură transportul în bazinului carbonifer Motru.

Cei cinci sunt suspectaţi că, în perioada iunie - iulie a.c., ar fi săvârşit alte două furturi de componente de la vagoane de transport cărbune staţionate în triajele Motru şi Drobeta-Turnu Severin.

Printre componentele de la vagoane sustrase se află şi distribuitoare de aer de la sistemul de frânare fără care vagoanele de transport cărbune nu mai pot funcţiona. Prejudiciul creat este de 96.200 de lei.

Suspecţii au fost reţinuţi, iar, în cursul zilei de vineri au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Motru, cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: