Cinci liberali nu l-au votat pe Dian Popescu

Alegerile prin care fostul preşedinte interimar al PNL Târgu Jiu, Dian Dumitru Popescu, a fost confirmat în funcţia de preşedinte au fost lipsite de orice incident. Aproape toţi cei chemaţi să voteze în sală l-au ales pe acesta în fruntea filialei, noul preşedinte având doar cinci buletine nefavorbile, printre cei care l-ar fi putut tăia de pe listă fiind fostul deputat Pantelimon Manta, care a lipsit însă de la şedinţă.

Dian Popescu a fost ales preşedinte al PNL Târgu Jiu în cadrul unei şedinţe ce a avut loc în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor. Prost luminată, neîncălzită şi plină de praf, sala respectivă este folosită de mai toate partidele pentru astfel de şedinţe, după două draperii ce maschează o uşă fiind cu greu improvizată un fel de cabină de vot. Lucrurile au mers atât de bine pentru noul preşedinte că, în fond, nu mai conta decât formal cum se desfăşoară şedinţa, în lipsa unui contracandidat nepunându-se în discuţie ca Dian Popescu să iese cumva pe locul doi. Liderul liberalilor din municipiu a fost votat de 103 din cei 108 delegaţi la conferinţa de alegeri.

Votul fiind secret nimeni nu ştie cine nu l-a agreat pe Popescu în fruntea organizaţiei, deşi câteva speculaţii se pot face pe această temă. Speculaţiile îi vizează, evident, pe "puciştii" care acum câteva săptămâni ţineau prima pagină a presei locale.

Exclusul Manta nu a fost în sală

Pantelimon Manta spune că a absentat întrucât a fost înştiinţat oficial despre faptul că a fost exclus din partid, decizie pe care afirmă însă că a contestat-o la forurile competente din partid. "Nu aveam pentru ce să vin întrucât, de data aceasta, mi-a fost înmânată oficial hotărârea de excludere, pe care am şi contestat-o, de altfel. De altfel, eu am vrut să demisionez din partid, dar nu am fost lăsat de colegi de-ai mei. La şedinţă nu aveam pentru ce să vin, dar o să continui să mă bat pentru o schimbare măcar la nivel de preşedinte al organizaţiei judeţene pentru că, altfel, veţi vedea, în 2012, la locale, partidul nu va lua nici 10%", spune Manta. Tot vineri au fost aleşi şi noii membri din Biroul Politic Municipal. Noii vicepreşedinţi ai organizaţiei sunt Virginia Fănuşa Popescu, Matei Nădrag, Constantin Rovenţa şi Leonard Radu, fost vicepreşedinte al conservatorilor din judeţ. Cu toţii au mers ieri prin municipiu şi au oferit mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor întâlnite pe traseu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: