Ponta apelează la Constituţie pentru a-şi păstra oamenii în partid

Victor Ponta a ajuns ieri pe meleagurile "natale" ale cărţii sale de identitate. În prima vizită făcută la PSD Gorj după alegerea sa în fruntea partidului, deputatul a anunţat planurile sale de introducere a votului obligatoriu pentru români şi a interzicerii migrării parlamentarilor de la un partid la altul, că tot a uitat cineva la PSD uşa deschisă şi, zilnic, mai pleacă cineva de prin partid.

Şeful PSD a declarat cu această ocazie că parlamentarii care au părăsit partidul în ultimele zile sunt mult mai puţini decât cei care au plecat la alte formaţiuni politice înainte de Congresul de la sfârşitul săptămânii trecute. "S-a vorbit de cei 4 care au plecat de duminică încoace, nu s-a mai vorbit de cei 20 care au plecat înainte. Un partid care pierde puterea suferă acest gen de migrare, mai ales a parlamentarilor şi asta s-a întâmplat la toate partidele", declară Ponta. Liderul PSD a mai spus că la viitorul Congres ce va avea loc în toamnă doreşte o modificare a statutului în aşa fel încât membrii care părăsesc partidul în perioada de opoziţie să nu mai revină în rândurile formaţiunii politice atunci când aceasta se întoarce la putere.

Ponta: Nu mă rog să rămână

Şeful PSD a menţionat că doreşte ca în viitoarea Constituţie să fie prevăzută şi interdicţia migrării parlamentarilor de la un partid la altul, după modelul aleşilor locali.

Liderul social-democrat a fost chestionat de jurnalişti şi cu privire la plecările parlamentarilor din partidul pe care îl conduce, Ponta spunând că nu este dispus să se roage de cineva ca să rămână în partid, mai ales într-o perioadă în care PSD este în opoziţie şi nu poate împărţi funcţii de miniştri. "Dacă există nemulţumiri pe care le putem îndrepta sunt gata s-o fac, dacă există aşteptări personale nu am cum pentru că eu nu pot să ofer funcţii de ministru sau la putere. Îl respect pe Marian Sârbu, dar nu cred că asta se află în spatele nemulţumirii sale. Voi face acelaşi efort pentru orice coleg care vrea să plece, dar, în acelaşi timp, nu sunt dispus şi nu cred că e normal să mă rog de cineva. Cine vrea să meargă pe drumul opoziţiei şi să fie alături de noi merită felicitat, cine vrea să meargă pe alt drum e decizia proprie", a spus Ponta.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: