PSD se deşiră sub conducerea lui Ponta

Senatorul Cristian Diaconescu a plecat ieri din PSD şi s-a afiliat grupului de independenţi. Preşedintele partidului, Victor Ponta, a fost surprins de decizie şi, chiar dacă mai multe zile la rând a spus că nu va colabora cu Diaconescu pentru că acesta nu i-a dat voturile la congres, i-a cerut ieri să revină în PSD. Un alt parlamentar important, Marian Sârbu, ar putea pleca din PSD, pentru a redeveni ministru al Muncii în actualul guvern.

Fostul ministru de externe şi fost candidat la şefia PSD, Cristian Diaconescu, a părăsit ieri partidul, la doar câteva ore de la declaraţia că va pleca doar dacă filajul la care a fost supus timp de zece zile a avut scopul unui şantaj politic. Diaconescu a candidat sâmbătă la şefia partidului, dar puţin înainte de a începe votul s-a retras din cursă în favoarea lui Mircea Geoană. Toţi ceilalţi candidaţi care se retrăseseră până atunci o făcuseră în favoarea lui Ponta. Retragerea lui Diaconescu a fost pusă pe seama unui şantaj, o jurnalistă susţinând că a primit o monitorizare video cu activitatea senatorului pe parcursul a zece zile de dinaintea congresului. Din monitorizare ar rezulta lucruri extrem de compromiţătoare pentru Diaconescu, a susţinut jurnalista, fără a preciza concret despre ce este vorba. A spus doar că este vorba atât de viaţa privată, cât şi de întâlniri la sediul SRI sau la un om de afaceri controversat. Diaconescu nu a dorit să comenteze conţinutul monitorizării, dar a depus o plângere la Parchet pentru a afla cine l-a urmărit zece zile. Diaconescu a declarat, marţi, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei în legătură cu filajul său. A doua zi a plecat, fără să motiveze în vreun fel.

Ponta regretă, Mazăre îl face jigodie

Reacţiile pesediştilor cu privire la demisia lui Cristian Diaconescu au fost din cele mai diverse. Dacă preşedintele Victor Ponta a spus că regretă decizia lui Diaconescu şi chiar i-a cerut să revină asupra ei, „baronul de Constanţa” Radu Mazăre a spus despre fostul lui coleg de partid că este „o jitie”, adică „o jigodie mai mică”.

Nici socrul lui Victor Ponta, preşedintele PSD Timiş Ilie Sârbu, nu a avut cuvinte de bine pentru Diaconescu, despre care a spus că a plecat din partid pentru că nu mai avea funcţii şi că i s-a promis un post de ambasador la Paris. „Dacă pleci din partid, eşti un arivist oarecare”, i-a transmis şi Ion Iliescu, singurii moderaţi fiind Miron Mitrea şi Marian Vanghelie.

PLECĂRI

Primul parlamentar care a părăsit PSD chiar a doua zi după alegerea lui Ponta a fost senatorul Şerban Mihăilescu, urmat de doi deputaţi de Neamţ: Ioan Munteanu şi Culiţă Tărâţă. Luni a părăsit PSD fostul senator Răzvan Theodorescu, iar ieri Cristian Diaconescu şi Cătălin Cherecheş, deputat Maramureş. Multe surse dau ca sigură şi plecarea fostului ministru al Muncii, Marian Sârbu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: