Cinci sute de angajări în Gorj. Unde se țin interviurile!

Câteva zeci de gorjeni au participat marți, 30 august, la selecția de personal organizată de compania multinațională Leoni, care vrea să înființeze o fabrică de cablaje auto în Gorj. Interviuri au avut loc marți și la Bumbești Jiu. Recrutări vor mai avea loc și miercuri, dar și la începutul lunii septembrie. Nu se cunoaște însă în ce localitate va funcționa fabrica de cablaje.

Viorel Burlan din Licurici este unul dintre cei circa 60 de gorjeni care s-au prezent marți la Hotel Brâncuși din Târgu Jiu la selecția de personal. Acesta a explicat că are nevoie de un loc de muncă deoarece are trei copii în întreținere, din care doi minori. ”Am venit pentru angajare. Am trei copii acasă, dacă nu muncesc nu am cu ce să-i întrețin. Am lucrat la Arad, la un abator, primeam minimul pe economie. De acolo ne-au trimis în șomaj. Mă duc oriunde în țară pentru un loc de muncă stabil. Dacă nu găsesc aici, îmi bag șomaj până găsesc ceva. Am mai încercat la Timișoara, ne amână de două săptămâni. Ne tot spun că ne cheamă, dar nimic deocamdată. Soția nu lucrează, are grijă de copii. Mai avem niște animale, niște vaci”, a spus bărbatul. 

Și Cristian Burlan din Târgu Jiu, în vârstă de 45 de ani, a plecat de acasă în căutarea unui loc de muncă. După ce a fost disponibilizat de la Grimex și-a înființat o fermă de animale la țară, cu fonduri europene, dar afacerea nu a mers, spune acesta. Speră să fie recrutat la noua fabrică de cablaje, dar îi este teamă că va fi respins din cauza vârstei. ”Am căutat un loc de muncă, dar nu am convenit cu patronii, sunt salariile mici. Minimul pe economie îl dau la noi în Gorj. Am zis să încerc la firma aceasta de cablaje. Ultima dată am lucrat acum câțiva ani la Grimex, după care am lucrat la niște proiecte europene și am continuat cu ele. Nu au mers, acum vreau să încerc altceva. Sper să nu se lege de vârsta mea. Sunt prelucrător prin așchiere la mașini unelte”, a spus Cristian Burlan din Târgu Jiu.

Reprezentanții companiei au întârziat mai bine de o oră la selecția organizată marți la Târgu Jiu, la Hotel Brâncuși.

Unde va fi deschisă fabrica de cablaje

Compania Leoni caută 500 de muncitori pentru începerea activității la Gorj. În anunțul de recrutare se arată că oferă personalului salarii atractive, bonusuri, tichete de masă și prime de sărbători. Personalul ar urma să fie relocat până la sfârșitul anului la fabrica societății de la Pitești, pentru perfecționare. Recrutări s-au făcut și la Sadu și vor mai urma și miercuri 31 august, între orele 9 și 16, la Primăria Bumbești Jiu și la Hotel Brâncuși din Târgu Jiu. Următoarea serie de interviuri va fi în 6 și 7 septembrie, în același interval orar și în aceleași locuri.

Nu se cunoaște unde va funcționa fabrica de cablaje din Gorj. Se pare că sunt mai multe opțiuni. Una dintre variantele vehiculate a fost platforma de la Grimex, însă nu este exclus ca unitatea să funcționeze chiar în spațiile Pirelli din Parcul Industrial de la Bumbești Jiu, unde nu mai există activitate de ceva timp, după mutarea activității la fabrica de la Slatina. ”Ne-au trimis 500 de anunțuri și le-am dat pe toată zona. Adică, Bumbești Jiu, Schela, Turcinești, Mușetești, Crasna, până la Novaci, inclusiv. Nu știu unde se va înființa fabrica, este chestiunea pe care firma o va alege după ce va face studiul acesta de piață în ceea ce privește disponibilitatea forței de muncă și numai după aceea se va lua o decizie. Nu știu ce variante au”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbești Jiu. 

Vizualizări: 4,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: