Drum deviat pentru extinderea carierei miniere

Drumul Comunal 107 care face legătura între Mătăsari și Runcurel va fi închis circulației. Acesta va fi deviat pentru a permite continuarea lucrărilor miniere, la cariera Jilț Nord. Doar pentru proiectul tehnic, Complexul Energetic Oltenia va cheltui peste 85 de mii de lei.

Proiectarea tehnică a fost scoasă la licitație de producătorul de energie, iar data limită de depunere a ofertelor este 14 septembrie. “Serviciul este necesar pentru atingerea limitei perimetrului minier de licență, pe latura sudică a carierei Jilț Nord. Ca atare, va fi deviat drumul comunal 107 Mătăsari-Runcurel și LEA 20 KV nr. 3 Runcurel. Acest drum va asigura accesul dinspre localitatea Matasari spre zonele locuite ale satului Runcurel”, anunță oficialii Complexului Energetic Oltenia.

Concret, este vorba despre o deviere de 2.200 de metri a drumului comunal. Partea carosabilă a drumului trebuie să fie de șase metri din balast și șanțuri de scurgeri de apă pluvială, iar firma care va întocmi proiectul trebuie să realizeze un plan și pentru a proteja cariera din Jilț și zona locuită a localității. (M.M.)

Vizualizări: 2,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: