Hidroelectrica, termen pentru consolidarea malului râului Tismana

Hidroelectrica are obligația ca până la finele lunii septembrie să facă lucrările de consolidare a malului râului Tismana, în zona fostei gropi de gunoi din localitate. Apa a săpat în maluri și există riscul ca gunoaiele să ajungă în apă. Termenul a fost impus de Garda de Mediu Gorj.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat săptămâna trecută un control la Tismana, pentru a vedea care este situația cu albia râului care traversează localitatea, după ce autoritățile au anunțat că există riscul ca reziduurile din fosta groapă de gunoi, aflată în imediata apropiere a râului, să ajungă în apă. În data de 28 august a avut loc o întâlnire cu toți factorii de decizie la sediul Gărzii de Mediu și atunci au fost stabilite măsurile care se impun.

Comisarii de mediu au dat termen societății Hidroelectrica pentru efectuarea lucrărilor de consolidare a malului în zona gropii de gunoi, afectate în timp de cantitățile de apă uzinate de hidrocentrala Hidroelectrica. ”Am organizat un control la Hidroelectrica, principala instituție responsabilă în ceea ce privește aceste fenomen. I-am convocat la sediul Gărzii de Mediu, împreună cu Apele Române și primăria Tismana. Am stabilit ca măsuri de urgență să fie efectuate acele lucrări care să consolideze malul în zona gropii de gunoi până la sfârșitul lunii septembrie, astfel încât deșeurile să nu poată fi antrenate în apă în eventualitatea unei viituri pe cursul aval al râului Tismana”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Hidroelectrica riscă amenzi cuprinse între 50 mii și 100 mii lei dacă nu realizează aceste lucrări. Va trebui să mai investească și în anii următori pentru consolidarea malurilor râului Tismana. ”În zona respectivă necesită o pregătire prealabilă a terenului și materiale pentru asigurarea stabilității malului. Restul este o lucrare pe care va trebui Hidroelectrica împreună cu Apele Române să o stabilească pe parcursul anului viitor”, a mai spus Gheorghe Sanda.  

Vizualizări: 681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: