Cine a tras pumni și picioare în noi între ora 16 și ora 22?

Am răspunsul, da. De fapt, e un răspuns la îndemână, doar că nimeni nu are curajul măcar să se gândească la o asemenea posibilitate, darămite să o mai și rostească răspicat și asumat. Jandarmilor și suporterilor le place să se bată. Pentru jandarmi, e motivul pentru care s-au înscris în jandarmerie. Doar nu credeți c-au venit oameni care nu dăduseră în viața lor o palmă. Nu. Jandarmeria e acea meserie fabuloasă care oferă amatorilor de pumni ocazia de a se bate în timp ce sunt protejați de un echipament scump și eficient.

Dar asta e, nu toți bărbații se pot face jandarmi. Pentru că, dacă ar fi toți jandarmi, nu ar mai avea cu cine să se bată, m-ați înțeles- Deci, ca într-un joc al copilăriei, jandarmii aveau nevoie de o forță care să le asigure distracția. Și așa au apărut ultrașii. Jandarmii neîmpliniți cărora le place să se bată. Frustrați de incapacitatea de a deveni jandarmi, au făcut din aceștia un dușman așa cum Zoso a făcut niște dușmani din absolvenții de la jurnalism (facultate la care el nu a putut să intre). Acest dans al morții și al rănirii grave dintre jandarmi și ultrași este, așadar, o confruntare consimțită, aproape o experiență mistică. Probabil ați văzut Fight Club, dacă nu cumva l-ați și citit. Asta e, bărbaților le place să se bată. Mai ales atunci când n-au bani de mașini scumpe sau alte distracții și vor adrenalină. Dovada- Dacă vreți, declarația unui manifestant citată de colegul meu Alex Vărzaru în Kamikaze. Protestatarul se îndrepta dârz înspre cordonul de jandarmi și i-a spus unui prieten, peste umăr: ”Mă duc să iau vreo două pulane pe spinare, să mă încălzesc!”. Ăsta e spiritul care explică totul.

Despre manifestanții pașnici- Niște bezmetici, nu ne prea interesează. Îi stimăm doar în măsura în care ne-au dat ocazia să ieșim pe străzi și să ne batem. Apropo de aceștia, să nu uit, interviu pe bune făcut de o ziaristă locală din Craiova:

Reporter: De ce sunteți aici-

Manifestant: Ca să-l susțin pe domnul Calafat!

R: Pe cine-!

M: ...pe domnul Calafat!

R: Cine e domnul Calafat-

M: Nu știu!

Hai la București dacă vreți să vă bateți, deci. Dacă vreți să protestați, mai bine rămâneți acasă.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: