Cine este scutit de la plata impozitelor şi taxelor locale

Târgujienii care realizează venituri mici beneficiază şi în acest an de reduceri sau scutiri de la plata taxelor şi impozitelor locale. Pentru a putea profita de această facilitate, oamenii trebuie să grăbească depunerea dosarelor întrucât reducerea operează începând cu data de 1 a lunii următoare înregistrării documentelor. Până în momentul de faţă, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a înregistrat aproximativ 200 de cereri.

Aproximativ 1800 de târgujieni au fost scutiţi sau au beneficiat de reduceri la taxe şi impozite, în anul precedent. Această facilitate este acordată veteranilor de război, văduvelor acestora, persoanelor cu handicap grav şi accentuat şi urmaşilor Eroilor Revoluţiei. De asemenea, prin Hotărâre de Consiliu, Primăria Târgu Jiu a redus impozitele sau a scutit de la plata acestora peste 300 de familii care au realizat venituri de sub 500 de lei/membru de familie. „Rămân în vigoare scutirile stabilite prin Codul Fiscal sau reducerile pentru veterani, deţinuţi politici, eroii Revoluţiei, precum şi pentru persoanele cu handicap grav şi accentuat, care beneficiază de o scutire a taxelor şi impozitelor locale. De reduceri au mai beneficiat anul trecut şi peste 300 de familii care au avut venituri mici”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu.

Aşteptaţi cu dosarele la sediul Direcţiei de Impozite

Conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu recomandă târgujienilor care realizează venituri mai mici de 500 de lei/membru de familie să-şi depună dosarele cât mai repede întrucât reducerea operează începând cu data de 1 a lunii următoare înregistrării cererii. „Persoanele care realizează venituri mai mici de 500 de lei/membru de familie beneficiază de o reducere de 50% a impozitelor, iar cele care realizează venituri mai mici de 100 de lei/membru de familie sunt scutite de la plata impozitelor. Le recomandăm oamenilor să-şi depună dosarele cât mai repede întrucât reducerea operează începând cu data de 1 a lunii următoare depunerii documentelor”, a declarat Mariana Budulan. Până în momentul de faţă, aproximativ 200 de familii cu venituri mici şi-au depus dosarele pentru a beneficia de reduceri sau scutiri de la plata taxelor şi a impozitelor.

BONIFICAŢIE

Târgujienii care îşi plătesc integral taxele şi impozitele până la data de 31 martie beneficiază şi în acest an de o bonificaţie de 10%. În doar trei zile, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Târgu Jiu a încasat aproximativ 250 de mii de lei de la contribuabilii care s-au grăbit să profite de bonificaţie.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: