Cine nu lasă DNA să moară...

Este pe undeva comic modul în care demagogia politicienilor s-a întors împotriva lor. Cei mai mulţi oameni politici de prim rang au susţinut DNA nu din convingere, ci ca să dea bine la electorat. Cum pica un mic peşte pesedist în ghearele procurorilor, cum sărea, să zicem, Elena Udrea, să spună ce bun e DNA-ul. Cum pica un peştişor pedelist, cum sărea, să zicem, Victor Ponta, să arate hoţii cu degetul, doar-doar o părea el imaculat. În timp, şi datorită infracţiunilor descoperite, şi din cauza demagogiei politicienilor, Direcţia Naţională Anticorupţie a crescut în ochii românilor. Acum este una din cele mai credibile instituţii din România, în faţa căreia tremură preşedinţi şi prim-miniştri, actuali sau foşti. Ponta şi Udrea sunt dintre peştii mari prinşi în năvodul DNA, dar rechinii însă se ţin bine.

Unii oameni politici au renunţat la demagogie. Când DNA s-a apropiat de ei, au început să atace procurorii. Nu înseamnă neapărat că spun adevărul când afirmă că DNA face jocurile unor servicii sau jocuri politice, dar măcar au renunţat să se mai afişeze drept fete mari. Acum se dau victime. Aici ar fi de la Băsescu şi Udrea la Ponta şi Tăriceanu, dar numele sunt multe. Alţi politicieni, din zona PNL – Iohannis, încă se dau susţinători ai DNA. În realitate, Blaga şi Gorghiu ştiu că le vine rândul, cu sau fără acest bla-bla. De aia nici nu se străduiesc să fie convingători.

Pe zi ce trece, laudele la adresa DNA sunt tot mai puţine, iar atacurile tot mai multe. În prima jumătate a acestui an vom şti dacă îi va fi reînnoit mandatul Laurei Codruţa Kovesi, omul cu cei mai mulţi duşmani din România. Şi nu orice duşmani, ci duşmani miliardari, duşmani şefi de companii, duşmani şefi de partide, duşmani parlamentari şi aşa mai departe. Maşinăria anti-DNA s-a pornit de prin toamnă, condusă fiind, se pare, de Băsescu şi copilotul Ponta. Meciul DNA – mafie politico-economică este deschis oricărui rezultat, chiar dacă Laura Codruţa Kovesi are o cotă destul de bună.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: