Cine şi cum va inaugura stadionul din Târgu Jiu?

Se apropie inaugurarea Stadionului Municipal din Târgu Jiu şi, fie că va fi în iulie sau august, toţi cei implicaţi şi-ar dori o întrecere sportivă pentru inaugurare. Fie că va fi un concurs de atletism sau un meci de fotbal, oricare dintre întreceri ar fi benefică, pentru că oricum ar aduce la stadion mii de spectatori curioşi să vadă din interior noul edificiu.

Târgu Jiul are tradiţie şi în atletism, şi în fotbal, şi la orice întrecere s-ar gândi organizatorii pentru inaugurarea stadionului, acesta va fi plin indiferent cine va juca. Deocamdată doar un meci de fotbal s-a luat în calcul şi e greu de crezut că ar putea fi adusă, de exemplu, Simona Halep pentru un meci de tenis, dar măcar Constantina Diţă pentru un semimaraton care să se desfăşoare pe străzile oraşului cu finalul pe stadion s-ar putea realiza.

Sunt însă doar discuţii ale oamenilor de sport deocamdată, şi aceştia spun că oricum nu au fost consultaţi.

Primarul Marcel Romanescu şi-ar dori un program special de inaugurare, la un moment dat s-a vehiculat şi varianta unui concert, dar ceea ce nu va lipsi din program este un meci de fotbal, dar nu al echipei Pandurii care va începe campionatul  pe data de 3 august. „La momentul actual nu ştiu exact când începe Liga a doua, dar aş prefera să fie un program special pentru inaugurare. Dacă acest program special coincide cu un meci de fotbal pe care îl desfăşoară echipa Pandurii ar fi cu atât mai mult o mare bucurie. Dar noi ne-am gândit la un program special pentru inaugurare care să nu aibă legătură cu echipa Pandurii care activează în Liga 2”, a spus primarul care pare că ar vrea, dar nu e foarte sigur, ca Pandurii să inaugureze stadionul.  

O variantă propusă ar fi un meci al fostelor glorii de la Pandurii şi fostelor glorii ale Craiovei, ceva ce s-a organizat la fiecare inaugurare de teren sintetic făcută de Pandurii la Motru, la Rovinari sau la Târgu Jiu, unde au fost e adevărat şi oficialii FRF implicaţi în desfăşurarea meciului fostelor glorii de la Craiova Maxima. Cert este că edilul l-a desemnat pe un fost om de fotbal, Robert Bălăeţ, să găsească soluţii. Sigur, fostele glorii de la Pandurii şi ale Craiovei Maxima, prezente recent la un meci la inaugurarea noului nume al terenului din Bumbeşti Jiu,  nu ar fi greu de adus împreună pe stadion la Târgu Jiu, chiar în deschiderea unui meci al echipei Pandurii. De fapt cei de la Pandurii au ţinut mereu alături de ei fostele glorii ale echipei, deseori fiind chemaţi foşti jucători pentru lovitura de începere a meciului, dar şi fostele glorii ale Craiovei, invitate chiar la un meci din grupele Euroa League, la Fiorentina.

Galerie foto




Vizualizări: 2,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: