Stadionul va fi inaugurat în luna iulie

Inaugurarea stadionului din Târgu Jiu nu mai e prioritară acum după ce nici Supercupa României nu se mai joacă la Târgu Jiu. Inaugurat, la nivel declarativ la finalul lui mai, apoi fiind avansată ca dată certă finalul  lui iunie, stadionul nu va fi recepţionat nici luna aceasta. Primarul Marcel Romanescu a avansat ca perioadă de inaugurare luna iulie, fără a preciza încă o dată exactă.

Lucrările de la stadionul din Târgu Jiu sunt departe de a fi finalizate şi sunt imposibil de a fi recepţionate, în jurul stadionului fiind încă multe excavatoare şi gropi.  Data avansată pentru recepţia stadionului, 26 iunie fiind ultima dată vehiculată, nu poate fi respectată în aceste condiţii, acum apărând după ploi altă problemă, canicula care nu le permite muncitorilor să lucreze.

Primarul Marcel Romanescu a declarat la Radio Infinit că un termen fezabil pentru inaugurare ar putea fi luna iulie, dar nici acesta nu este sigur. Pentru inaugurare se doreşte neapărat o partidă de fotbal, iar de programul sportiv a fost desemnat să se ocupe directorul CSM, Robert Bălăeţ: „Cred că este un termen fezabil luna iulie, pentru inaugurarea stadionului din Târgu Jiu. M-am întâlnit şi cu Robert Bălăeţ să vedem cum vom face, în aşa fel încât să avem şi o partidă de fotbal pe care să o organizăm odată cu inaugurarea stadionului. Dar toate acestea sunt condiţionate de acel termen de recepţie şi de finalizare a lucrărilor de la stadion şi ne pliem pe contractul pe care CNI îl are cu firma care a câştigat licitaţia”.

Preşedinte al Adunării Creditorilor de la Pandurii, Marin Condescu este mai sceptic şi crede că stadionul se va finaliza prin august, anticipând că Pandurii ar putea începe campionatul tot pe terenul sintetic: „Eu cred că va începe campionatul până când vor fi toate lucrurile aprobate şi puse la punct la stadion. Clubul Pandurii trebuie apoi să facă şi demersurile necesare şi o adresă pentru omologarea terenului în această perioadă. Dacă vor vrea sorţii, la primul meci oficial din acest an se poate face şi inaugurarea stadionului din Târgu Jiu. Mai ales dacă vom juca cu una dintre echipele cu nume şi tradiţie ca şi Pandurii din a doua divizie cum sunt U Cluj, Rapid sau Petrolul”.  

Campionatul Ligii a doua va începe pe 3 august, dar e posibil ca Pandurii să joace în deplasare în prima etapă aşa că primul meci acasă poate fi pe 3 sau 10 august.

Vizualizări: 1,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: