Cine sunt polițiștii trimiși în judecată pentru tortură. Rechizitoriul!

Cei patru polițiști acuzați că au bătut un gorjean până l-au lăsat lat au avut sprijinul șefilor, arată rechizitoriul formulat de procurori. 

Pe 20 mai, în timpul unei anchete care-l implica pe un gorjean de 41 de ani, Constantin Dodoi, acuzat că a lovit cu mașina un polițist și a fugit de la locul faptei, polițiști din Serviciul pentru Acțiuni Speciale  al IPJ Gorj l-au prins pe acesta și l-au bătut atât în duba poliției, cât și în secție, până l-au băgat în spital. 


Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj i-a trimis în judecată, pe 15 iulie, pe agenții de poliție Ionuț Alin Buligan, Alexandru Cătălin Mihălcescu, Tudorel Vlăduț Rovența, Alexandru Constantin Popescu și pe agentul principal Ilie Cosmin Anica, precum și comisarul șef Daniel Popescu, fostul șef al Poliției Novaci. 

Cei patru mascați din Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) al IPJ Gorj sunt acuzați de tentativă de omor și tortură, șeful echipei de intervenție SAS pentru complicitate la aceste infracțiuni și pentru fals intelectual, iar comisarul-șef din Novaci, Daniel Popescu, pentru complicitate la tentative de omor și tortură. 

Din cercetări rezultă că Ionuț Alin Buligan, Alexandru Mihălcescu, Tudorel Rovența și Alexandru Popescu au lovit cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

De asemenea, rechizitoriul arată că agentul principal Ilie Cosmin Anica a ieșit a permis schimbarea unghiului camerei de supraveghere din sala de așteptare a Poliției Novaci, iar apoi a început bătaia. Anica a ieșit din încăpere, mai notează procurorii. 

Șeful Poliției din Novaci este suspectat că ”a acordat inculpaților sus menționați un ajutor moral, creându-le sentimentul impunității, încurajându-i pe aceștia să se manifeste agresiv față de partea civilă”.

Vizualizări: 8,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: