Cine va conduce Spitalul Orăşenesc Rovinari

Spitalul Orăşenesc din Rovinari va avea în curând un nou manager. Persoana care conducea interimar unitatea spitalicească, după ce Robert Calotescu şi-a dat demisia, a renunţat la acest post, astfel că administraţia locală va propune un nou manager interimar. Cel vehiculat pentru acest post este Constantin Talabă, fostul şef al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu.

Unitatea spitalicească a rămas fără manager în luna august a acestui an, după ce medicul chirurg Robert Calotescu şi-a înaintat demisia înainte de expirarea mandatului câştigat prin concurs. În locul să a fost numit interimar medicul Ligioara Ivănescu, şefa secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Orăşenesc Rovinari. Nici Ivănescu nu a dorit să stea prea mult la cârma unităţii şi a anunţat autorităţile că nu mai vrea să asigure interimatul. Acum primarul Dorin Filip va veni cu o nouă propunere, astfel încât unitatea să nu rămână fără manager, asta pentru că spitalul se află în subordinea administraţiei locale. „Domnul primar va emite luni o dispoziţie, dar nu ştiu despre cine este vorba. În momentul acesta interimar este doctoriţa Ivănescu. Din ce ştiu, dânsa şi-a exprimat dorinţa de a nu mai fi interimar pentru că este şi medic, urmează acreditarea spitalului, se intră în acest proces şi este destul de mult de muncă şi atunci, dânsa fiind şi director medical, şi-a exprimat dorinţa de a nu mai fi manager. Domnul primar va numi pe altcineva tot interimar, pe o perioadă de 6 luni, până se va scoate la concurs”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Cel care se zvoneşte că va ocupa postul de manager interimar este avocatul Constantin Talabă. Acesta spune că administraţia locală i-a făcut o astfel de propunere, însă nu a luat deocamdată o decizie în acest sens. „Încă nu am preluat funcţia. Deocamdată suntem în fază de discuţii. Mi s-a făcut o propunere în acest sens, a rămas să dau un răspuns. Suntem în tratative”, spunea vineri Constantin Talabă.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: