Cine va fi premier?

Cum era de aşteptat moţiunea de cenzură n-a trecut, opoziţia făcând doar un exerciţiu democratic prin introducerea ei. Aşa se face că vom avea un nou cod al muncii după care se vor conduce şi angajaţii, şi angajatorii. Nu ţin partea nici a sindicatelor care răcnesc că se ating drepturilor angajaţilor şi nici a angajatorilor care răsuflă uşuraţi la gândul că-şi pot da afară mai uşor slujbaşii.

Si după vechiul deja cod al muncii dacă un şef voia cu orice preţ să te dea afară te da şi gata. Doar în situaţia când şeful era analfabet şi nu citea bine prevederile legale te puteai întoarce la serviciu cu hotărâre judecătorească, lucru care s-a întâmplat de multe ori, ceea ce mă face să cred că mulţi şefi sunt în stadiul de alfabetizare! Nici nu-mi fac iluzii că promovările sau avansările, precum şi salarizarea se vor face, de acum înainte, pe baza rezultatelor obţinute la analiza îndeplinirii criteriilor profesionale.  Toate acestea se vor face ca şi până acum, după cum vor muşchii şefului sau după cum va dicta reprezentantul partidul aflat la putere prin interpuşii cărora le-a dat „aviz de funcţionare…”. Poveştile cu flexibilizarea forţei de muncă rămân doar poveşti atâta timp cât mentalitatea salariaţilor din oricare societate rămâne în continuare rigidă în special din cauza educaţiei proaste din scoală şi de acasă!

Mult mai interesantă mi se pare nonşalanţa cu care preşedintele Băsescu a anunţat că are premierul de rezervă care-l va înlocui pe Boc la conducerea Guvernului. S-au făcut tot felul de speculaţii şi s-a dat cu presupusul cum că viitorul premier care va veghea la implementarea măsurilor adoptate şi va pregăti alegerile din anul 2012 va fi un om de bancă, un finanţist, un tehnocrat. S-a dat ocol Băncii Naţionale luându-se pe rând toţi greii de acolo fără însă a se obţine vreo mărturisire în exclusivitate cum se poartă acum.  Înainte de a-şi strica public relaţiile cu preşedintele s-a speculat că Blaga va fi cel care-l va înlocui pe Boc atunci când preşedintele va decide că trebuie relansată încrederea în actuala guvernare. S-a dovedit până la urmă că a fost o simplă speculaţie.

La câte s-au spus îndrăznesc să-mi dau şi eu cu părerea pe acest subiect şi să avansez un nume: George Cristian Maior! De cinci ani director al SRI, fost senator PSD, diplomat de carieră şi fost ministru adjunct al Ministrului Apărării, provenind dintr-o familie care a mai dat un ministru, Maior ar putea fi soluţia minune a preşedintelui Băsescu.  Numirea lui ar închide gura opoziţiei şi mai ales a aspirantului Ponta care nici nu va îndrăzni să ridice privirea mai ales că actualul director al SRI i-a creştinat şi un copil. După ce a condus negocierile pentru intrarea României în NATO cred că poate conduce şi un Guvern pe care l-a condus şi Emil Boc!

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: