Ciobani audiați în procesul fostei șefe a APIA Gorj

Procesul în care este judecată pentru fapte de corupție fosta directoare de la APIA Gorj, Delia Petrescu, fostă Mercioiu în timpul exercitării funcției respective, a continuat ieri cu audierea unora dintre ultimii martori din dosar, printre cei care au jurat pe Biblie să spună adevărul fiind și un medic sanitar-veterinar, dar și proprietarii unei turme de oi de la marginea orașului.

Medicul Maria Ionașcu a fost audiat în dosar întrucât, în 2011, a intermediat vânzarea de către Mihail Petrescu, tatăl fostei directoare, a 54 de oi către Ilie și Alina Grancea, judecătorul de caz speculând situația și întrebând-o pe Ionașcu dacă se ocupă de „samsăreală”, răspunsul acesteia fiind negativ.

În anul respectiv, Petrescu a depus la APIA o cerere pentru a primi subvenții pentru 42 de hectare de teren pe care nu le avea și, teoretic, trebuia să aibă niște animale pe care să le crească pe terenul respectiv, inculpatul ajungând în acest fel să cumpere oile menționate mai sus. Le-a ținut doar câteva luni pentru că a scăpat repede de ele, dându-le cu 200 de lei bucata, după cum au spus cumpărătorii audiați ieri la proces, aceștia fiind nevoiți să taie și ei animalele în câteva luni de la achiziționare întrucât se îmbolnăviseră și nu mai erau bune pentru lapte. Audierile de ieri au fost menite să clarifice situația animalelor respective întrucât, la achiziționare, Petrescu ar fi spus că nu are pământ și, ca urmare, dorea să le crească „pe malul Jiului, pe acolo pe unde se duc și țiganii cu ale lor”, după cum au spus martorii din dosar.

Procurorii DNA exact asta susțin și ei, că tatăl fostei șefe de la APIA Gorj nu avea pământ, el fiind acuzat în acest proces că a folosit o adeverință falsă pentru a încasa cu ajutorul fiicei sale suma de aproape 70.000 de lei. Petrescu, tatăl și fiica, sunt judecați alături de Otilia Arjocu, faimoasa salariată de la APIA Gorj implicată și în alte dosare penale și găsită incompatibilă de către Agenția Națională de Integritate, ea fiind cea care a semnat în numele bătrânului cererea către Primăria Padeș pentru a-i fi eliberată adeverința pentru cele 42 de hectare. Agentul agricol Stoicănel Haralambie și viceprimarul Ion Băloi sunt și ei inculpați în dosar pentru că au semnat adeverința care nu era conformă cu realitatea, adeverință pe care, în cele din urmă, Petrescu a dus-o la agenția unde director era fiica sa, acesta primind banii care acum reprezintă prejudiciul din dosar și pentru care toți cei menționați au belele cu legea.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: