Ciobotariu a semnat pe trei ani cu Pandurii

Noul antrenor al echipei Pandurii este Liviu Ciobotariu, un tânăr tehnician care are deja patru ani de experienţă ca antrenor la FC Naţional, Dunărea Galaţi şi CS Otopeni. Sosit miercuri seară la Târgu Jiu împreună cu secundul său, Gabi Mărgărit, Ciobotariu a ajuns imediat la un acord cu preşedintele Marin Condescu, care i-a impus acelaşi obiectiv ca şi lui Sorin Cârţu, clasarea pe locurile 6-10 şi promovarea tinerilor la echipă.

Discuţiile cu noul antrenor au demarat înainte de decizia lui Cârţu de a pleca, chiar de luni, după cum a precizat preşedintele Condescu, care ar fi dorit schimbarea antrenorului într-o pauză competiţională pentru a da posibilitatea noului antrenor de a cunoaşte echipa mai bine.

Ciobotariu a recunoscut că a mai avut două oferte din Liga I, dar nu a vrut să plece de la Otopeni.: „Când am fost sunat de Pandurii am acceptat pentru că aici există o stabilitate din toate punctele de vedere, dar există şi o tradiţie în fotbal. Pentru mine este un pas înainte”.

Obiectiv, locurile 6-10

Discuţiile preliminare s-au purtat luni şi marţi, iar miercuri când Sorin Cârţu a anunţat că pleacă de la echipă Ciobotariu a dat răspunsul, precizând că vine la discuţii. Demarate miercuri seara, negocierile referitoare la contract s-au finalizat ieri, după ce antrenorul a susţinut deja un prim antrenament cu Pandurii.

Acordul dintre părţi implică şi secunzii cu care va lucra noul tehnician, unul fiind fostul său secund de la Otopeni, Gabi Mărgărit, iar al doilea, păstrat din vechiul staff, Florin Bejinaru, care a fost dorit de preşedintele Condescu. Contractul perfectat se întinde pe aproximativ trei ani, respectiv ce a mai rămas din acest sezon plus următoarele două, dar poate fi prelungit. Obiectivul stabilit de conducerea clubului e acelaşi cu cel al antrenorului Cârţu, locurile 6-10, dar şi promovarea tinerilor din pepiniera proprie.

„Sentimental, Pandurii însemnă ceva pentru mine”

Fost jucător la Pandurii în tinereţe, atunci când făcea primi paşi în fotbal, Ciobotariu a recunoscut că a făcut o alegere sentimentală pentru că Pandurii înseamnă ceva pentru cariera sa: „Pot spune că a fost şi o alegere sentimentală, pentru că aici mi-am început cariera de jucător, am jucat şase luni înainte de Revoluţie şi după aceea. M-am gândit şi la acest lucru, aşa am început cariera de jucător şi pot spune că şi sentimental, Pandurii însemnă ceva pentru mine şi de aceea am ales acest club”.

Tehnicianul a precizat că alegerea reprezintă un pas înainte, dar şi o  provocare de care avea nevoie. Imediat ce a ajuns la Târgu Jiu acesta a fost sunat deja de foşti colegi, care au dorit să-l felicite că s-a întors.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: