Ciobotariu: Am făcut bilanţul şi evaluarea pentru fiecare jucător

Jucătorii de la Pandurii au revenit aseară la pregătire pe terenuri acoperite de zăpadă sau parţial îngheţate. Antrenamentele se pot efectua doar pe terenul sintetic, acolo unde s-a luat măsura de a se îndepărta zăpada de pe suprafaţa îngheţată. Jucătorii au aflat că nu vor mai juca nici un meci amical în week-end dar vor avea parte sâmbătă de o prezentare oficială care va fi urmată de un meci caritabil la care vor lua parte cei mai mari fotbalişti ai României dar şi ai echipei Pandurii.

Antrenorul Ciobotariu a analizat după revenirea din Turcia toate aspectele pregătirii echipei sale, concluzionând că a fost un stagiu de pregătire reuşit afectat de doar câteva accidentări minore: „Per ansamblu a fost un stagiu reuşit, de asta îmi pare rău că au apărut accidentările acestea. Am stat două săptămâni plecaţi în Turcia plus o săptămână la Rânca, trei săptămâni de cantonament, dar eu zic că tot cantonamentul este pozitiv din toate punctele de vedere”. „Am făcut bilanţul şi evaluarea pentru fiecare jucător. Au crescut la nivelul de pregătire majoritatea însă mă aşteptam mai mult de la unii dintre ei. Dacă unii au confirmat şi ştiam că sunt jucători de valoare, la alţii mă aşteptam la mai mult. Dar pun chestia asta pe o stare de oboseală, de plictiseală de cantonament. Sun conştient de asta şi eu am jucat fotbal, şi am făcut cantonamente şi în ultima zi de cantonament toată lumea e cu gândul acasă, la familie, la copii sau la părinţi.”

„S-au familiarizat cu pretenţiile“

Pandurii au susţinut şi cinci jocuri amicale în stagiul din Antalya primul dintre amicale fiind programat doar pentru a fi testaţi jucătorii tineri din loturile ambelor echipe. „Am jucat cinci jocuri amicale. Eu am făcut primul joc cu alt scop, a fost făcut în ideea de a vedea unii jucători de la echipa a doua şi o serie de tineri pentru a şti exact cum se comportă la un meci mai puternic. Au fost cinci meciuri amicale foarte tari şi foarte bune, dintre care două au fost victorii, două egaluri şi o înfrângere.  Înfrângerea nu m-a afectat foarte tare pentru că a venit în ultima zi şi  pe greşelile unor jucători care nu au experienţă”, a explicat tehnicianul pandurilor prestaţia elevilor săi din amicale. „Tactic s-a lucrat foarte mult şi pe teren şi am avut şi discuţii cu jucătorii şi cred că au înţeles ce vreau eu. Acum o să-mi fie mult mai uşor să discut cu ei şi să facem tot ce am învăţat la antrenamente pentru că deja ei s-au acomodat cu stilul meu, s-au familiarizat cu pretenţiile mele şi i-am şi cunoscut mai bine”.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: