Ciocea a dezvăluit de ce este Andrei prefect şi de ce nu va fi Lupulescu

Mai bine Liviu Andrei decât Octavian Lupulescu la Prefectura Gorj. Aceasta este concluzia la care au ajuns pesediştii după ce liberalii îţi menţin propunerea, Octavian Lupulescu. Oricum, este evident că PSD îl susţine pe Liviu Andrei, liderul PNL declarând de fiecare dată că aşteaptă ca Ponta să facă schimbarea. Primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, vine cu alte declaraţii şi spune că este dispus să meargă inclusiv la liderul PNL Crin Antonescu pentru a-l convinge de greşeala numirii, cea a lui Lupulescu. La interviurile Infinit FM Ciocea a lămurit şi de ce este susţinut Liviu Andrei. Povesteşte despre o întâlnire în biroul lui Ion Călinoiu, când s-a decis menţinerea lui Andrei până la alegerile parlamentare. Filip a spus că vine la pachet cu prefectul, a menţionat Ciocea.

Prefect de Gorj este Liviu Andrei dar viitorul prefect Octavian Lupulescu pare să provoace adevărate certuri în alianţă. Pentru a-l apăra pe şeful Poliţiei Viorel Caragea, primarul Ion Ciocea va merge până la Crin Antonescu.

Împotriva lui Lupulescu

”Cred că nici Cârciumaru, Călinoiu și nici Victor Ponta nu o să accepte un asemenea om. Mai mult, o să ajung și la președintele lor, Crin Antonescu. Eu personal mă voi duce și o să-i spun să îi sune pe oamenii aceștia”, susține Ion Ciocea. În demersul său vicepreşedintele PSD este susținut și de alți primari din Gorj. ”M-au sunat foarte mulți, chiar primarul din Slivilești, Bucurescu și colegii mei. Îl știe lumea. Cine a avut ocazia să-l cunoască l-a cunoscut. Eu am stat lângă dânsul șase-șapte ani și îi știu ieșirile, îi știu comportamentul. Eu ca vicepreședinte al partidului mi-am făcut datoria și  sunt în măsură să cer asta, să am un prefect care a făcut administrație, nu un infanterist, un milițian care este un pensionar. Vreau să am cu cine vorbi și cu cine comunica”, este de părere primarul comunei Bustuchin. Miza acestei numiri ar fi, în opinia lui Ciocea, îndepărtarea lui Viorel Caragea de la șefia IPJ Gorj și de pornirea unui război în acest sens. Dacă nu, va renunța la funcția de primar. ”Dacă nu voi fi ascultat voi pleca din scaunul de primar și voi veni înapoi ca independent. Voi face alegeri anticipate. Îmi cer scuze la concetăţeni și le spun de ce”, mai spune Ciocea.

De ce a rămas Andrei prefect

Interesant este că Ciocea a povestit cum a decurs discuţia după care toată lumea a fost de acord să-ş susţină pe Liviu Andrei. Deocamdată. Ciocea vorbește despre o înțelegere între capii USL Gorj, conform căreia actualul prefect, Liviu Andrei va fi menținut în funcție până după alegerile din toamnă. Pe de altă parte, Andrei pare interesat de o candidatură la parlamentare. Înţelegerea ar fi avut loc, înainte de alegeri, în biroul președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu. ”În birou la domnul Călinou era Călinoiu, Cârciumaru, Filip și Andrei. Iar Filip a zis că pentru că Dian l-a rugat să vină la el în partid merge la pachet cu acest prefect, Liviu Andrei. Și să fie Liviu Andrei până după alegerile parlamentare”, povestește primarul din Bustuchin.

PRIETENIE

Cei doi, Dian Popescu şi Ion Ciocea ar putea ajunge la un consens, dat fiind că sunt foarte buni prieteni…”Nu mă interesează comentariile și nici părerea domnului Ciocea. Este un primar foarte bun, un prieten al meu. Numirea prefectului intră în apanajul primului ministru și al Guvernului”, declară acesta. ”Niciodată nu credeam să fiu contra lui Dian, dar când mi-a spus că face această nominalizare i-am spus că nu îl cunoaște pe acest om”, spune Ciocea.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: