Ciocea, cu un pas înaintea lui Cârciumaru! Vezi la ce!

Primarul din Bustuchin a achiziţionat un sistem de irigare de ultimă generaţie, dar şi un utilaj care ajută la întreţinerea terenului de fotbal din comună. Ion Ciocea a considerat că o sigură persoană se poate ocupa de acest lucru cu ajutorul acestor utilaje de ultimă generaţie. Primăria Bustuchin este sigura din judeţ care are un astfel de sistem.

Primarul Ion Ciocea spune că a văzut şi cum se întreţin străinii spaţiile verzi şi gazonul, drept pentru care a achiziţionat un sistem de irigaţie şi un utilaj asemănător celor folosite în afară. Sistemul de irigaţie a trebuit doar montat, programat, şi face treaba singur. „Este vorba de un sistem de irigaţie şi un fel de tractoraş pe care l-am achiziţionat de curând. Întregul sistem a costat aproximativ 200 de milioane de lei vechi. Sistemul de irigaţie a fost programat şi udă singur, se mută singur şi într-un anumit interval de timp udă tot gazonul. Am mai luat şi un utilaj mic special pentru întreţinerea gazonului. Am făcut investiţia pentru că am investit bani mulţi în terenul de fotbal şi nu ne permitem să-l lăsăm să se degradeze. Pe acest tractoraş lucrează o persoană. Nu face altceva decât să dea comenzi şi utilajul tunde iarba la un anumit nivel stabilit, dă cu îngrăşăminte şi plantează gazon acolo unde este cazul. Un astfel de sistem nu are nicio primărie din Gorj, nici măcar la Târgu-Jiu”, a declarat mândru primarul.

Utilajul folosit la întreţinerea gazonului este folosit doar de un angajat al primăriei care s-a familiarizat cu el şi îi este de mare ajutor. „Este foarte uşor de lucrat cu acest tractoraş. Este uşor de manevrat şi se lucrează bine cu el în comparaţie cu un tractor normal. M-am obişnuit să-l folosesc şi acum îmi este foarte uşor.”.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: