Sufocaţi de praful de pe drumul neasfaltat

Sătenii din Becheni, comuna Roşia de Amaradia, au ajuns în culmea disperării din cauza drumului judeţean ce leagă această localitate de Alimpeşti. Dacă în alte sate din comună oamenii se tem de ploile ce ar putea activa alunecările de teren, aici locuitorii respiră aer curat doar după ploi. Aceştia se plâng şi de faptul că nu pot usca haine în curte, nu-şi pot face grădini, iar casele sunt pline de praf. Cert este că nici nu mai au speranţă că problema ar putea fi rezolvată. Au făcut zeci de sesizări şi au primit tot atâtea promisiuni. Oamenii sunt resemnaţi mai ales că au aflat că drumul figurează ca fiind reabilitat.

Drumul Judeţean ce leagă comunele Roşia de Amaradia şi Alimpeşti pare a fi un drum de carieră. Asfaltarea acestui tronson de drum este în continuare în stadiul de proiect, iar prin alte hârţii figurează ca fiind reabilitat, spun oamenii. Când apar gropi se intervine şi se mai împrăştie câte un strat de piatră. Nu doar şoferii se plâng de acest drum judeţean, dar şi localnicii, care nu mai pot suporta praful care se face de fiecare dată când trece vreun autoturism. „Este groaznic. Suntem vai de capul nostru aici. Nu mai suportăm. Vara este teroare. Nu avem nici apă, iar praful ăsta ne sufocă. În casă trebuie să facem curat în fiecare zi. Dacă lăsăm geamul deschis să mai aerisim şi noi, dar am văzut că mai rău facem. Nu putem pune nimic în grădină că se face strat de praf pe legume, când spălăm şi noi hainele trebuie să le uscăm prin casă, că afară se murdăresc imediat. Este groaznic. Nu respirăm aer curat decât atunci când plouă”, povesteşte o localnică.

Oamenii au făcut nenumărate sesizări la toate organele abilitate să ia măsuri, însă au primit doar promisiuni. Localnicii se tem pentru sănătatea lor, dar nu mai au speranţă pentru că au aflat că acest tronson figurează ca fiind reabilitat. „Inhalăm praf toată ziua. Noi măcar suntem bătrâni, dar copiii îşi termină plămânii. Mai ies şi ei la joacă, se mai plimbă cu bicicletele prin praful ăsta. Am tot făcut sesizări la Târgu-Jiu, ne-au promis că se rezolvă. La primărie când ne ducem ni se spune că o să asfalteze drumul, dar nimic. Au zis că s-au făcut proiecte, dar am înţeles că drumul ăsta nu pot să-l facă pentru că el figurează ca fiind reabilitat”, povesteşte un alt localnic.

Oamenilor nu le rămâne decât să suporte în continuare praful şi să se bucure atunci când plouă, chiar şi cu riscul de a avea noroi în faţa caselor.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: