Ciocea l-a înregistrat pe Cârciumaru: A zis să dăm bani la partid

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, îi transmite liderului PSD Gorj că l-a înregistrat acum doi ani, când îi spunea câţi bani trebuie să dea ca să fie candidatul partidului la alegerile parlamentare. Ciocea spune că era o discuţie în trei, el cu Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu. Este o dezvăluire care îi pune într-o lumină proastă pe toţi trei, fiind şocant faptul că un primar ca Ion Ciocea a înregistrat discuţii private, dar şi că nu a anunţat autorităţile, deşi spune că acţiunea lui Cârciumaru era ilegală.

Primarul Ion Ciocea a răbufnit în timpul unui interviu la Radio Infinit. „Să nu uite Cârciumaru că l-am înregistrat când a spus că trebuie să dăm bani la partid, ca să fim pe locul acela”, a spus Ciocea, menţionând că îi va face plângere penală. „Nu este posibil ca un candidat să ajungă pe o listă cerându-i-se bani de la partid. O să îi pun caseta să audă ce zicea, la întâlnirea în trei, eu cu el şi cu Călinoiu”, a mai spus Ciocea la postul de radio.

Ion Ciocea a pierdut definit, săptămâna trecută, un proces cu Partidul Social Democrat şi ar putea să îşi piardă mandatul de primar la Bustuchin. Anca Borduşanu, purtător de cuvânt al PSD Gorj, a spus că va înainta Instituţiei Prefectului Gorj hotărârea Curţii de Apel Craiova, atunci când va fi redactată. „O să înaintăm această hotărâre care atestă faptul că domnul Ciocea nu mai este membru al Partidului Social Democrat”, a spus Anca Borduşanu. Un astfel de gest l-ar putea lăsa pe Ciocea fără mandatul de primar, cu doi ani înainte de terminarea acestuia.

Pe de altă parte, mai mulţi primari au cerut în ultimul comitet executiv revenirea lui Ciocea în PSD. Potrivit unor surse, preşedintele Florin Cârciumaru s-ar fi opus, arătând că PSD a câştigat procesul cu Ciocea.

Ion Ciocea a fost votat în 2016, în Comitetul Executiv al PSD, să fie candidatul partidului la Camera Deputaţilor, pe locul al doilea. Listele votate la Gorj au fost modificate la Bucureşti, Ciocea fiind scos din cauza unui proces cu ANI, pe care ulterior l-a câştigat. Tot atunci au fost scoşi din liste Ion Călinoiu şi Laurenţiu Ciurel. Au primit locuri eligibile Florin Cârciumaru la Senat şi Mihai Weber la Camera Deputaţilor.

Vizualizări: 2,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: