PSD Gorj nu mai are nicio treabă cu Ciocea

Oricât şi-a dorit să câştige procesul cu organizaţia din care a făcut parte vreme de aproape două decenii, Ion Ciocea nu mai are nicio cale de împăcare, în formula actuală, cu PSD Gorj, mai ales că edilul a pierdut procesul pe care l-a intentat anul trecut filialei.

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au respins ca tardiv recursul pe care primarul l-a formulat la decizia de anul trecut a Tribunalului Gorj, prin care, de asemenea, pierdea pe fond procesul cu organizaţia. Acum, edilul şi avocatul său nu s-au grăbit să urmeze paşii legali în termenele stabilite de lege şi au pierdut recursul nu de la primul termen, ci de la al doilea, niciunul dintre ei nefiind prezenţi la vreunul dintre termene.

Filiala a fost reprezentantă, în schimb, de Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj reafirmând acum că victoria din instanţă o consideră şi ca pe o victorie personală. Aceasta este prima „luptă” pe care Borduşanu o duce pentru organizaţie şi pe care o şi câştigă, bătălia fiind cu atât mai grea cu cât miza procesului era una uriaşă. Ciocea a cerut în instanţă ca filiala să fie obligată să îi plătească 100.000 de euro, echivalentul în lei al salariilor care i s-ar fi cuvenit vreme de patru ani dacă ieşea deputat în 2016. El era atunci pe locul doi, eligibil, la Camera Deputaţilor, dar Liviu Dragnea l-a schimbat cu Mihai Weber, care, între timp, a avut o ascensiune fulminantă în organizaţie. Ciocea s-a considerat nedreptăţit şi a cerut în instanţă inclusiv documentele în baza cărora a fost îndepărtat de pe listă.

Acum, de înfrângerea sa se poate bucura Borduşanu, care a fost prezentă la toate termenele din proces. „Nici domnul Ciocea şi nici avocatul dumnealui nu au mai fost prezenţi la Craiova. Instanţa tocmai de asta a şi dat un termen de pe 31 mai pe 5 iunie pentru a le da un răgaz să se prezinte. Eu am depus concluzii scrise, aşa cum ne fusese cerut şi iată că am avut câştig de cauză, aşa cum afirmam de la începutul acestui proces. Ca şi după sentinţa de la Tribunalul Gorj, reafirm şi de această dată că este o victorie personală, a mea, mai ales că este prima bătălie pe care o câştig pentru partidul pe care îl reprezint. Domnul Ciocea nu mai este membru al PSD Gorj din momentul în care a decis să candideze ca independent. Aşa prevede legea şi din acest punct de vedere lucrurile sunt cât se poate de clare, indiferent de ce ar putea spune dumnealui”, declară Anca Borduşanu.

Vizualizări: 1,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: