Protestul alb a lăsat în urmă tone de gunoaie

Protestul PSD s-a văzut frumos la televizor, Piaţa Victoriei fiind plină de oameni îmbrăcaţi în alb. Au fost peste 100.000 de oameni veniţi din toată ţara, unii spun chiar 150.000. În urma lor a rămas însă o cantitate uriaşă de sticle de plastic şi pancarte, de parcă fiecare participant a aruncat ceva pe jos. Nu doar Piaţa Victoriei a fost plină de deşeuri, ci şi bulevardele adiacente. La fel şi în autocare au rămas cantităţi uriaşe de pet-uri.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări că salubrizarea s-a făcut în mai puţin de o oră, pe banii organizatorilor, adică pe banii PSD. Un lucru bun, dar asta nu scuză cu nimic faptul că aşa de mulţi oameni au fost lipsiţi de bun simţ. O lipsă de bun simţ care nu trebuie neapărat asociată cu un partid, dar care aproape că a anulat efectul scontat de PSD.

Discursul lui Dragnea a fost despre statul paralel, despre noua securitate care strică prieteniile dintre oameni, despre faptul că delaţiunile ţin loc de probe în justiţie. În timpul discursului lui Dragnea, adversarii acestuia au reuşit să proiecteze pe guvern mesajul #rezist. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: