Ciocea vs. PSD Gorj, runda dinainte de Crăciun

În plină perioadă a sărbătorilor de iarnă, primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, și foștii săi șefi din PSD Gorj vor avea din nou întâlnire la instanță după ce, vineri, magistrații au decis să amâne până pe 15 decembrie procesul în care edilul cere daune uriașe actualului partid de guvernământ.

Procesul este cel în care Ciocea vrea ca PSD Gorj să îi plătească banii pe care ar fi trebuit să îi câștige ca deputat vreme de 4 ani, după ce organizația județeană decidea acum un an să îl susțină pe lista de candidați la Camera Deputaților. Conducerea centrală l-a zburat însă de pe listă, iar primarul găsește anormal acest lucru, mai ales că, spune el, statutul partidului prevede că forul de decizie al filialei decide componența listei cu candidați.

Nu-l iartă pe Cârciumaru

La termenul de vineri, primarul a depus la dosar zeci de hârtii prin care dovedește, printre altele, că starea de sănătate i-a fost grav afectată după ce a fost îndepărtat de pe lista cu candidați. El a fost internat la vremea respectivă în spital și acum a adus la instanță documente medicale care să îi susțină spusele. „Nu poate Cârciumaru să ia singur o decizie împotriva unui om care a muncit pentru oameni vreme de 20 de ani. Nu am stat acasă ca alții. Cred că de asta și șocul a fost atât de mare. Cârciumaru sau Dragnea nu pot lua o asemenea decizie. Dacă mi-ar fi spus și mie, poate aș fi fost de acord, dar așa consider că situația mea trebuia discutată în Comitetul Executiv Județean. Așa aș fi fost de acord. În PSD trebuie să fie oameni care își fac datoria, nu doar clientelă politică. Vreau prin acest proces să văd dacă cei puși să aplice legea găsesc pe cineva vinovat, pe mine sau pe Cârciumaru”, a menționat Ciocea, care nu l-a iertat nici acum pe liderul organizației județene, Florin Cârciumaru, pentru excluderea sa de pe listele electorale.

Cum se apără PSD

Procesul ar putea însă să ia o altă turnură luna viitoare decât cea pe care o așteaptă Ciocea. Filiala, prin purtătorul său de cuvânt, Anca Bordușanu, a depus la instanță propriile documente prin care justifică decizia luată, dar și o cerere prin care magistraților li se cere să ia act că lista cu candidați a unui partid o întocmește doar acel partid, nu altcineva. „Avocatul reclamantului a cerut amânare și s-a acordat o amânare. Pe 15 decembrie va începe, practic, judecata. Noi am depus întâmpinări și note de ședință și am invocat excepția de inadmisibilitate pe ideea că instanța de judecată nu poate suplini voința partidului în numirea candidaților pe listele de partid”, a menționat Bordușanu.

Altfel spus, nu judecătorii decid lista cu candidați a unui partid, asta în condițiile în care alegerile au avut loc totuși anul trecut cu listele pe care PSD și le-a întocmit așa cum a dorit și cu care a obținut un număr record de parlamentari la nivel de județ.

Vizualizări: 771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: