Miniștrii lui Tudose ignoră interpelările parlamentarilor de Gorj

Miniștrii din cabinetul Mihai Tudose nu catadicsesc să răspundă în termenul legal de 30 de zile interpelărilor adresate de la tribuna Parlamentului de deputații gorjeni. Nu răspund nici măcar deputaților de la PSD, cu care sunt colegi de partid.

Deputatul PSD Mihai Weber a depus în luna septembrie două interpelări la care ar fi trebuit să primească răspuns în termenul legal, ceea ce nu s-a întâmplat. O interpelare se referă la urgentarea alocării unor fonduri pentru începerea modernizării DN 67B Scoarța – Pitești. „Guvernul PSD trebuie să-și respecte promisiunile legate de modernizarea infrastructurii și să nu facă aceleași greșeli pe care le-a făcut guvernul tehnocrat”, scria Weber în interpelarea din 19 septembrie, adresată ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Între timp însă, Cuc a fost lovit de remaniere și avem un alt ministru la Transporturi. În 2015, guvernul a finanțat acest drum, dar au fost probleme cu licitația, iar apoi nu au mai fost alocate fonduri.

O altă interpelare a fost adresată de Mihai Weber ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, subiectul fiind legat de Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu de la Târgu Jiu, care trebuie restaurat. „Monumentul istoric, de artă, ridicat în centrul orașului Târgu Jiu, în cinstea Ecaterinei Teodoroiu, a suferit de-a lungul timpului degradări, drept pentru care necesită ample intervenții de reabilitare”, a scris Weber în interpelarea din 13 septembrie, la care de asemenea nu a primit răspuns.

Și deputatul PSD Elvira Șarapatin a făcut o interpelare cu privire la plafonarea indemnizațiilor de creștere a copilului, la care a primit în cele din urmă un răspuns pe câteva pagini, din care nu se înțelege mai nimic.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu nu face interpelări, tocmai pentru că răspunsurile primite de cei care le fac sunt formale, neclare, care nu aduc niciun folos opiniei publice.

Cea mai recentă interpelare a fost depusă de deputatul trecut la Pro România, Alin Văcaru. Acesta a înaintat miniștrilor de la Educație și de la Muncă o petiție a sindicatelor din învățământ, cu nemulțumirile profesorilor și personalului auxiliar.

Vizualizări: 968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: