Ciprian Florescu trage mai bine decât jandarmii, poliţiştii sau sereiştii

Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a organizat marți, 22 ianuarie a.c., prima ediție a concursului de tir intitulat Cupa Unirii, care s-a desfăşurat în Poligonul din Turcinești.

Concursul de Tir a reunit la startul competiției, echipe din cadrul a 12 instituții publice locale și M.A.I., din Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Gorj, Direcția Județeană de Informații Gorj, S.I.P.I. Gorj, U.M. Budieni, Serviciul Public Județean Salvamont Gorj, Instituția Prefectului Gorj, Consiliul Județean Gorj și Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Echipele de concurs au fost formate din câte 2 concurenți care au participat la proba pistol calibru 9 mm Makarov (feminin și bărbați), fiind alocată muniție pentru executarea tragerii pentru reglaj – 3 cartușe și pentru efect – 6 cartușe.  

După desfășurarea concursului în urma centralizărilor rezultatelor a urmat festivitatea de premiere a participanţilor care au ocupat locurile de podium la prima ediție a Concursului de Tir ,,Cupa Unirii” , clasamentul fiind următorul:

La clasamentul pe echipe, locul I pe podium a fost ocupat de echipa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj,cu 109 puncte, locul II de echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Gorj, cu 103 punct , iar locul III a revenit echipei S.I.P.I. Gorj, cu 97 puncte.

La clasamentul individual femei, locul I a fost ocupat de plt.maj. Roșca Emilia din Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, cu 54 puncte, locul II de cpt. Copoeru Loredana din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Gorj, cu 53 puncte şi locul III  de o reprezentantă din S.I.P.I. Gorj.

La clasamentul individual bărbaţi, locul I a fost ocupat de dl. Ciprian Florescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, cu 55 puncte, locul II de lt. col. Dobre Alin din Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, cu 55 puncte (departajare cu numărul decarilor) şi locul III de un reprezentant din cadrul Direcției Județene de Informații Gorj.

Acest concurs specific în general oamenilor de arme, ai apărătorilor legii, a avut rolul de a testa abilitățile participanților în executarea unor trageri de precizie și a presupus concentrare și efort psihic.

Momentele de interes, au fost suprinse cu ajutorul aparaturii foto-video din dotarea unității care au imortalizat obținerea unor rezultate deosebite prin care au fost scoase în evidență calitățile necesare precum măiestria și stăpânirea de sine, caracteristice acestui tip de competiție.

COMPARTIMENTUL INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: